Jeden z TOP futbalových tímov prichádza na Slovensko. Polícia varuje pred obmedzeniami

  • Futbalisti Manchestru City by mali do Bratislavy priletieť už dnes večer
  • Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia a bezpečnostné opatrenia
Na snímke nástup tímov v odvetnom stretnutí play-off Ligy majstrova a polícia.
Ilustračné foto TASR/Pavel Neubauer, FB/Polícia SR - Bratislavský kraj
  • Futbalisti Manchestru City by mali do Bratislavy priletieť už dnes večer
  • Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia a bezpečnostné opatrenia

Futbalová horúčka sa začína. Do Bratislavy mieri Manchester City, jeden z najlepších tímov sveta. Už v utorok, 1. októbra, sa stretnú v zápase Ligy majstrov so Slovanom Bratislava.

Ako informuje portál tvnoviny.sk, tím Manchestru City by mal priletieť do Bratislavy v pondelok večer, 30. septembra. V zostave City nechýbajú megahviezdy, vrátane Erlinga Haalanda. Jeho ročný plat sa vyrovná rozpočtu celého klubu Slovan Bratislava.

V súvislosti s futbalovým zápasom Ligy majstrov medzi mužstvami ŠK Slovan Bratislava – Manchester City, ktorý sa uskutoční v utorok 1. októbra o 21:00 na Národnom futbalovom štadióne, polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia a bezpečnostné opatrenia. 

Dopravné obmedzenia a dohliadanie na bezpečnosť

Ako informuje bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Šimková, pred zápasom, počas neho, ako aj po zápase, budú policajti v okolí štadióna dohliadať na verejný poriadok a dodržiavanie pravidiel v cestnej premávke.

V súvislosti s týmto podujatím upozornila polícia na sociálnej sieti vodičov na dočasné dopravné obmedzenia. „Od 14:00 budú z dôvodu bezpečnosti občanov a fanúšikov uzavreté ulice Kalinčiakova a Viktora Tegelhoffa,“ uviedla hovorkyňa s tým, že podľa aktuálnej dopravnej situácie môže nastať uzavretie Bajkalskej ulice v úseku od Trnavskej po Vajnorskú.

Vodičov žiadajú o rešpektovanie pokynov polície. O prípadných ďalších obmedzeniach budú včas informovať.

Rekordný záujem o permanentky

Dátum 28. august 2024 sa stal pre futbalový klub Slovan Bratislava historickým míľnikom. Ako sme ťa informovali, po výhre 3:2 nad FC Midtjylland si prvýkrát zabezpečili účasť v hlavnej fáze Ligy majstrov. Rovnako dôležitým dátumom je 30. august, ktorý bude navždy zapísaný do klubových kroník.

Slovan Bratislava dosiahol veľký úspech, keď vypredal 10-tisíc permanentiek. Obrovský záujem fanúšikov vzrástol po postupe belasých medzi elitné európske tímy.

„Toto bude historický rekord Slovana. Nikdy v živote nedosiahol klub takéto vysoké číslo a veľmi sa tešíme. Dôležité bude, aby sme presvedčili nových permanentkárov, aby sa stali našimi pravidelnými permanentkármi aj v ďalších sezónach a navštevovali aj domáce ligové zápasy. A aby v prípade, že sa na nejakom zápase nemohli zúčastniť, využili možnosť cez našu klubovú aplikáciu jednoducho darovať alebo uvoľniť svoje miesto inému fanúšikovi,“ uviedol pre portál Športweb marketingový manažér Slovana Bratislava Tomáš Straka.

Permanentky vydávali na konkrétne mená, aby sa zabránilo ďalšiemu predaju. Vedúci marketingu však priznal, že niektorí ľudia dokážu byť veľmi vynaliezaví a môžu nájsť spôsoby, ako obísť tieto opatrenia.

Pozor na falošné lístky

Majitelia permanentiek získali prednostné právo na svoje miesto, čo im umožnilo zakúpiť si balík lístkov na Ligu majstrov na to isté miesto v stanovenom čase.

Okrem toho klub ponúkal aj možnosť kúpy až dvoch ďalších balíčkov lístkov, avšak len z tých, ktoré ostali voľné.

Najprv si permanentkári zabezpečili lístky na svoje miesta, potom sa predaj uzavrel. Následne sa opäť otvoril, aby mohli kúpiť zostávajúce voľné vstupenky.

Straka zdôraznil, že klub musí splniť svoje povinnosti a záväzky voči UEFA, sponzorom a partnerom. Klub vyhovel aj požiadavkám hráčov pre ich rodiny a postaral sa o mladé talenty z mládežníckych tímov.

Inzeráty na bazos.sk ukazujú, že niektorí jedinci si kúpili až 10 permanentiek, aby získali garantované lístky na Ligu majstrov.

Straka varuje fanúšikov, aby pri nákupe z neoficiálnych zdrojov zachovali maximálnu opatrnosť. „Sekundárny predaj vstupeniek nedokážete nikdy obmedziť. Vždy sa nájdu špekulanti, ktorí chcú obchodovať na čiernom trhu.“

Na domácich zápasoch Ligy majstrov budú kontrolovať meno a priezvisko na vstupenke spolu s dokladom totožnosti. „Vždy odporúčame len kúpu vstupeniek cez naše oficiálne predajné kanály, len vtedy vieme garantovať jej pravosť a originalitu,“ uzavrel Straka.

Zdroje: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj, SITA, tvnoviny.sk, Archív SIU, Športweb

Najnovšie videá

Trendové videá