Danko žiada STVR, aby sa ospravedlnila Huliakovi za pád zo stoličky. Údajne „behá po lekároch“

  • Andrej Danko žiadal od STVR ospravedlnenie pre Rudolfa Huliaka
  • Televízia incident plánuje prešetriť
Rudolf Huliak a Andrej Danko na tlačovke.
TASR/Martin Baumann, TASR/Jaroslav Novák
  • Andrej Danko žiadal od STVR ospravedlnenie pre Rudolfa Huliaka
  • Televízia incident plánuje prešetriť

Andrej Danko žiada od STVR ospravedlnenie pre Rudolfa Huliaka, ktorý sa v nedeľu v štúdiu prevrátil zo stoličky. Podľa Danka poslanec SNS teraz „behá po lekároch“. Ako informuje portál Denník N, predseda strany tiež kritizoval STVR za technický stav štúdia a za to, že nahrávka pádu unikla.

Pódium nebolo zaistené, tvrdí Huliak

„Od tohto incidentu pociťujem bolesti hlavy a tŕpnutie v hornej časti krčnej chrbtice. V prípade, že tieto problémy budú pretrvávať, vyhľadám lekársku pomoc,“ uviedol Huliak pre Nový čas. Zároveň kritizoval televíziu za únik záberov incidentu. 

Podľa jeho slov sa s niečím takým stretol prvýkrát. „Nie je možné prirovnávať tento incident ku klasickému štandardnému spôsobu pádu zo stoličky z nepozornosti. Pódium, na ktorom bola umiestnená stolička, nebolo zaistené, čo potvrdzuje aj samotný uniknutý videozáznam.“

Zamestnancom televízie poradil, aby svoju prácu vykonávali zodpovedne a venovali pozornosť bezpečnosti na pracovisku.

„Pracovníci televízie by mali byť vopred poučení z titulu lojálnosti voči hosťom relácie. Zabezpečiť zo strany vedenia STVR zmluvu o mlčanlivosti pri nástupe zamestnanca do zamestnania.“

Televízia incident prešetrí

K celej situácii sa vyjadrila už aj televízia STVR. „Vzniknutá situácia nás ľudsky mrzí, s p. poslancom Rudolfom Huliakom sme komunikovali a veríme, že nešťastný pád v štúdiu mu nespôsobil vážnejšie zdravotné problémy. Zároveň zdôrazňujeme, že bezpečnosť našich hostí a zamestnancov je pre nás prvoradá. Z tohto dôvodu situáciu prešetrujeme a realizujeme kroky, aby sme podobným udalostiam v budúcnosti zamedzili,“ uvádza v stanovisku.

Televízia zatiaľ netuší, ako záber unikol na verejnosť.

„Aktuálne preverujeme systém bezpečnosti modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna. To, že záber, ktorý nebol odvysielaný v priamom prenose, unikol na verejnosť, je z nášho pohľadu neprípustné. Tento incident dôsledne prešetríme. Zároveň v súčasnosti obnovujeme licenciu pre softvér, ktorý zabezpečuje kontrolu voči úniku citlivých dát. Platnosť tejto zmluvy vypršala v roku 2023,“ pokračuje STVR ďalej.

Zdroje: Nový čas, Denník N

Najnovšie videá

Trendové videá