Plat takmer 1 500 eur a štedré benefity: Finančná správa hľadá nových zamestnancov vo viacerých slovenských krajoch

  • Finančná správa hľadá nových zamestnancov na viaceré pozície
  • Láka ich atraktívnym platom a zaujímavými benefitmi
Na snímke prvá várka nových motorových vozidiel pre colné úrady a peniaze.
Ilustračné foto TASR/Pavel Neubauer, Unsplash
  • Finančná správa hľadá nových zamestnancov na viaceré pozície
  • Láka ich atraktívnym platom a zaujímavými benefitmi

Finančná správa SR pravidelne pridáva pracovné ponuky na svoj web. Uchádzačov oslovuje výhodami aj atraktívnym platom. Po nástupe do služby získajú zamestnanci finančnej správy služobný príjem, ktorý sa odvíja od ich zaradenia do konkrétnej triedy.

1. platová trieda 921 eur
2. platová trieda 960 eur
3. platová trieda 1 033,5 eura
4. platová trieda 1 107,5 eura
5. platová trieda 1 257,5 eura
6. platová trieda 1 429 eur
7. platová trieda 1 626 eur

Pri nástupe do služby dostávajú zamestnanci Finančnej správy okrem základného platu aj prídavok za odpracované roky, ktorý závisí od ich praxe. Tento prídavok sa pohybuje od 0 % do 55 % základného platu.

Aby zamestnanec získal tento prídavok, musí mať minimálne jeden rok praxe. Pri viac ako 32 rokoch praxe môže prídavok dosiahnuť až 55 % základného platu.

Štedré benefity

Ak začneš pracovať vo Finančnej správe, už po prvom mesiaci môžeš získať osobný príplatok, čo je skvelý spôsob, ako si zvýšiť príjem počas skúšobnej doby. Tento príplatok sa navyše môže meniť v závislosti od tvojich pracovných výsledkov a hodnotení.

Okrem toho, ak pracuješ na pozícii, ktorá umožňuje priznanie osobitného príplatku, môžeš počítať s minimálnou sumou 50 eur. Ozbrojení príslušníci majú hneď od začiatku nárok na hodnostný príplatok.

Pre tých, ktorí majú stredoškolské vzdelanie, je to 81,50 eur, pre bakalárov 98 eur a pre magistrov 105 eur. Tento príplatok sa postupom času zvyšuje v závislosti od odslúžených rokov a kariérneho postupu.

Ďalej, ak máš na starosti služobného psa, dostaneš za jeho starostlivosť príplatok vo výške 20 eur mesačne za každého psa. K tomu sa pridáva aj príplatok za vedenie služobného vozidla, ktorý predstavuje 10 eur mesačne, a za nepravidelný rozvrh služieb ďalších 15 až 27 eur mesačne. Okrem toho za nočné služby, víkendovú prácu alebo prácu počas sviatkov dostaneš špeciálne príplatky.

Čo sa týka ďalších benefitov, neozbrojení zamestnanci majú pri odchode do dôchodku nárok na odchodné, ktoré môže dosiahnuť až päťnásobok platu, v závislosti od dĺžky služobného pomeru. Navyše, môžu sporiť do druhého dôchodkového piliera, kde finančná správa prispieva 2 % z hrubého príjmu. Na druhej strane, ozbrojení príslušníci môžu počítať s výsluhovým dôchodkom a odchodným.

Aktuálne pracovné ponuky

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Najnovšie videá

Trendové videá