EXKLUZÍVNE: Huliak prehovoril o konflikte s Dankom: „Mňa nezaujíma SNS, Danka zradilo jeho ego“

  • SNS otriasol konflikt medzi Andrejom Dankom a Rudolfom Huliakom
  • Poslanec, ktorý kandidoval za Národnú koalíciu, reaguje exkluzívne pre Startitup
Na snímke poslanci Národnej koalície/Nezávislí kandidáti Ivan Ševčík, Rudolf Huliak a Pavel Ľupták.
Huliak o požiadavke informoval na utorkovej tlačovej konferencii. Startitup
  • SNS otriasol konflikt medzi Andrejom Dankom a Rudolfom Huliakom
  • Poslanec, ktorý kandidoval za Národnú koalíciu, reaguje exkluzívne pre Startitup

Včera sme sledovali dianie v parlamente naživo. Okrem toho, že poslanci rokovali o konsolidačnom balíčku, sa deň niesol v mene interných problémov v strane SNS. A to konkrétne medzi Rudolfom Huliakom a Andrejom Dankom.

Poslanec Národnej koalície totiž vyhlásil, že síce zostávajú v klube SNS, no žiadajú zmenu jeho názvu. Tento krok avizovali po pondelňajšom sneme strany, kde padlo rozhodnutie o úprave názvu poslaneckého klubu Slovenskej národnej strany. Andrej Danko na to bezprostredne reagoval. Na tlačovej konferencii uviedol, že to vníma ako zradu a neželá si, aby médiá za menom Huliaka používali označenie klubu SNS.

Ku celej kauze sa vyjadril samotný poslanec exkluzívne pre Startitup.

Chcú nový názov

Nový navrhovaný názov znie Slovenská národná strana – Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Huliak, ktorý je predstaviteľ mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti, na utorkovej tlačovej konferencii objasnil situáciu veľmi stručne.

„Dlhodobo prezentujeme stranu Národná koalícia. Vchádzali sme do tohto zoskupenia národných strán so spoločným programovým vyhlásením strany. Urobíme všetko pre to, aby sa vládna koalícia nerozpadla, a preto neodchádzame zo žiadneho klubu, sme jeho neoddeliteľnou súčasťou, jednoducho, pokračujeme ďalej, akurát budeme presadzovať identitu Národnej koalície v rámci NR SR,“ vyhlásil.

Politik zdôraznil, že on a jeho kolegovia Ivan Ševčík a Pavel Ľupták z Národnej koalície nesú plnú zodpovednosť za svoje konanie, bez dosahu na SNS. Zároveň potvrdil ich záväzok dodržiavať koaličnú zmluvu a podporiť kandidáta Hlasu-SD na post predsedu NR SR.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: TASR, YouTube/Startitup, Youtube/Startitup, Youtube/Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá