Ľudský strach ovláda tajomné mozgové teliesko. Stačí malá zmena a hrozí ti nebezpečenstvo (VÝSKUM)

  • Záujem o záhadné javy v jesenných mesiacoch rastie
  • Prečo niektorí ľudia veria v paranormálne javy viac než ostatní?
  • Čo sa s nami deje, keď sa bojíme?
Duch na poli
Ilustračné foto Pexels/Gabby K.
  • Záujem o záhadné javy v jesenných mesiacoch rastie
  • Prečo niektorí ľudia veria v paranormálne javy viac než ostatní?
  • Čo sa s nami deje, keď sa bojíme?

Október je v plnom prúde a s ním prichádza okrem ochladenia aj čas popretkávaný legendami o bosorkách, duchoch a iných desivých stvoreniach. Niekomu naháňajú strach a hrôzu, iných zas fascinujú a na úplne opačnej strane ostrova sú tí, ktorým sú podobné veci a príbehy reálne ukradnuté.

Tí, čo sa však na toto obdobie tešia, tak robia najmä preto, že je charakteristické sychravým počasím, ktoré je ako stvorené pre filmy s pochmúrnou atmosférou. Na svoje si prídu aj fanúšikovia desivých príbehov a historiek, ktoré, umocnené dátumom, len naberajú na atmosfére.

Paranormálne historky sú však stále opradené rúškom tajomstva. Niekto pripisuje paranormálu takmer každú netradičnú udalosť, iní ich zas zosmiešňujú. Kde sa teda skrýva pravda?

Kde sa rodí strach

Strach je jednou z najprirodzenejších ľudských emócií a reakcií na vnímané nebezpečenstvo. Prežiť pomáhal už našim pradávnym predkom, ktorí vďaka nemu vedeli vyhodnotiť možnosť prežitia a v prípade potreby sa tak vydali na útek.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: Science Direct/Joseph Le Doux, The Journal of the American Society for Psychical Research/Harvey J. Irwin, IPSOS: Over a third of Americans believe in ghosts and U.F.O’s, The Journal of Nervous and Mental Disease/Lange Rense et. al, Anomalistic Psychology/Christopher C. French, Anna Stone, The Conversation/Barry Murkovsky, If you should go at midnight/Jeffrey S. Debies-Carl, Science Direct/Albina Gallyamova et. al, Hogrefe/Cilia Witteman et. al, Sage Journals/Anna Stone, BRILL/François Mathijsen, BRILL/François Mathijsen

Najnovšie videá

Trendové videá