Exposlanec označil známy klub na Dunaji za dro*ové hniezdo. Majiteľ žiada ospravedlnenie

  • Peter Pčolinský po kritike majiteľa Pink Whale príspevok zmazal
  • Požadované verejné ospravedlnenie z jeho strany však neprišlo
Peter Pčolinský, Pink Whale
Ilustračná snímka Petra Pčolinského, Pink Whale TASR/Jaroslav Novák
  • Peter Pčolinský po kritike majiteľa Pink Whale príspevok zmazal
  • Požadované verejné ospravedlnenie z jeho strany však neprišlo

Bývalý podpredseda NR SR a bývalý člen strany SME RODINA Peter Pčolinský sa vyjadril, že schvaľuje policajné razie v kluboch. Vo svojom, teraz už vymazanom statuse na sociálnej sieti nazval hudobné kluby ako dro*ové hniezda. Okrem toho vo svojom príspevku použil fotografiu známeho bratislavského podniku Pink Whale. 

Majiteľ Pink Whale Ľuboš Šoška na sociálnej sieti podniku avizoval, že fotografia Pink Whale bola podľa Pčolinského ukážkou jedného z takýchto hniezd. Pink Whale v príspevku Pčolinský dokonca menoval. 

Šoška sa voči tvrdeniam Pčolinského okamžite ohradil a žiadal vymazanie príspevku spoločne s verejným ospravedlnením. Zatiaľ čo príspevok z Pčolinského siete zmizol, ospravedlnenie neprišlo. 

Pink Whale sa voči tvrdenia rázne ohradilo

„Dnes 2. 10. 2024 pán Peter Pčolinský zverejnil status, ktorým obhajuje razie v Bratislavských hudobných kluboch, ktoré nazýva ,dro*ové hniezda v kluboch‘. Vo svojom príspevku použil fotografiu PINK WHALE ako ukážku jedného z takýchto ,dro*ových hniezd‘. Pôvodne aj označil náš klub (história úprav), toto neskôr zmazal a napísal len ,Mimochodom okolo jedného takéhoto miesta som šiel nedávno… loď na Dunaji spoznáte podľa dúhovej vlajky‘,“ píše Šoška v príspevku

Majiteľ klubu sa v príspevku ďalej vyjadril, že počas fungovania podniku už prebehli finančné kontroly, ktoré nikdy nezaznamenali porušenie zákona. „Niekoľkokrát u nás boli aj príslušníci štátnej alebo mestskej polície a ich konanie bolo vždy maximálne korektné a aj z našej strany sme vždy vyhoveli ich požiadavkám.“

Šoška dodal, že niekoľkokrát do Pink Whale zavítali príslušníci polície z preventívnych dôvodov po rôznych vyhrážkach alebo v prípade väčších podujatí. Prácu policajtov pochválil. Následne sa vyjadril, že nikdy podnik nedostal informáciu, že by boli braní ako rizikový podnik, kde dochádza k trestnej činnosti.

Dôvodom útoku je podľa majiteľa dúhová vlajka

„Pán Peter Pčolinský, označil ste náš klub ako dro*ové hniezdo bez akéhokoľvek náznaku dôkazu. Je nám úplne jasné, že jedným z dôvodov, prečo ste proti nášmu klubu, je prítomnosť spomínanej dúhovej vlajky na našej palube ako symbolu rovnosti a prijatia, s ktorým máte zrejme osobný problém.“

Šoška sa ďalej ohradil, že Pčolinského nesúhlas s občianskym postojom klubu, ani žiadny iný motív, nedáva bývalému politikovi právo označovať Pink Whale ako miesto, kde sa koná trestná činnosť. Poznamenal, že Pčolinský nemôže tvrdiť, že v podniku dochádza k predaju a distribúcii zakázaných dr*g, a šíriť túto lož na verejnej sociálnej sieti.

„Keďže na Vašej stránke nemôžme pridávať komentáre, týmto statusom Vás, ako zástupca PINK WHALE, žiadam o okamžité vymazanie predmetného statusu a zabránenie jeho ďalšiemu šíreniu, nakoľko Vašim konaním dochádza k poškodzovaniu dobrého mena PINK WHALE. Zároveň Vás žiadam o verejné ospravedlnenie za šírenie spomenutých lží,“ napísal majiteľ v statuse. 

Apeloval, že okrem poškodenia dobrého mena môže mať toto obvinenie za následok aj finančnú ujmu klubu. Dodal, že ak tak Pčolinský neurobí, bude podnik nútený brániť svoje práva súdnou cestou. 

Príspevok vymazal, ospravedlnenie neprišlo

V sekcii komentárov pod príspevkom Pink Whale sa neskôr klub vyjadril, že Peter Pčolinský už príspevok vymazal. Verejné ospravedlnenie však neprišlo. Profil Pink Whale označil v komentári aj samotného politika, pričom ho opätovne vyzval k ospravedlneniu. „Pokiaľ sa nám verejne ospravedlní, kľudne aj komentárom tu, zmažeme ho aj my,“ píše sa v komentári. 

Pčolinského názor na razie

K policajným raziám sa vyjadroval aj inom zo svojich mnohých príspevkov. Vyjadril sa, že „liberálni moralisti sa sťažujú že polícia vykonala raziu v ich klube… zabudli však dodať, že bolo zadržaných 5 osôb, d*ogy a kopec mladistvých pod vplyvom alkoholu“.

Následne sa v príspevku vyjadril, že si títo ľudia pravdepodobne myslia, že policajti „robia razie s kyticou v ruke a milým slovom“. Akcie v klube taktiež nazval ako „feťácke žúrky“. 

Na razie v bratislavských kluboch, údajné nevhodné správanie policajtov sme sa pozreli aj v článku. Získali sme exkluzívne výpovede svedkov

Zdroje: Facebook/PINK WHALE, Facebook/Peter Pcolinsky 

Najnovšie videá

Trendové videá