Ich produkty si Slováci okamžite zamilovali. Enclava priniesla na trh hebké umelecké diela, ktoré môžeš doslova nosiť

  • Martina a Matty si založili vlastnú značku hodvábnych šatiek
  • Podnikateľský nápad vznikol úplnou náhodou
  • Ich značka reprezentuje eleganciu a pohodlie
Na snímke sú podnikatelia a produkt
Archív Enclava
  • Martina a Matty si založili vlastnú značku hodvábnych šatiek
  • Podnikateľský nápad vznikol úplnou náhodou
  • Ich značka reprezentuje eleganciu a pohodlie

Martina Kochanová a Matúš „Matty“ Drien dokazujú, že úspešné podnikanie nie je len o skvelých nápadoch, ale najmä o odhodlaní, vytrvalosti a prekonávaní výziev. Títo nerozluční priatelia našli spoločnú vášeň v podnikaní a vytvorili značku Enclava, ktorá sa špecializuje na hodvábne šatky a módne doplnky. Značka ponúka nielen vlastné kolekcie, ale aj zákazkovú výrobu pre B2B segment, čo im umožňuje pôsobiť na širšom trhu a rozširovať svoj vplyv.

Ako to už býva, tie najlepšie nápady prichádzajú nečakane. Matty, známy svojou láskou k bandanám, jedného dňa zistil, že na trhu chýba to, čo hľadal – originálny produkt s autentickým dizajnom. Práve vtedy sa zrodila myšlienka vytvoriť vlastné produkty, ktoré by odrážali ich štýl a hodnoty. Spontánny nápad postupne prerástol do módnej značky, ktorá sa dnes teší čoraz väčšej obľube medzi dizajnérmi aj zákazníkmi.

Oficiálna stránka značky uvádza, že jedným z cieľov projektu je zladiť udržateľnosť so štýlom. Každý krok v procese výroby je dôkladne premyslený tak, aby minimalizoval negatívny vplyv na životné prostredie. To zahŕňa výber ekologických materiálov, efektívne riadenie odpadov, recykláciu a zodpovedné obstarávanie surovín.

Enclava hodvábom nešetrí

Pilotným produktom módnej značky sú šatky vyrobené zo 100-percentného hodvábu. Jeho jemná textúra a lesklý povrch ho robia obľúbeným nielen medzi dizajnérmi, ale aj medzi spotrebiteľmi, ktorí oceňujú jeho eleganciu a pohodlie.

S takýmto hodvábom treba zaobchádzať jemne. Jeho čistenie má špecifický postup, ktorý zahŕňa ručné pranie, chladné žehlenie a špeciálne uskladnenie.

Vzor pre iné ženy

Spoluzakladateľka Martina pre náš portál uviedla, že vníma svoje postavenie ženy v biznise ako príležitosť aj výzvu zároveň. Podnikanie je pre ňu priestorom na vyjadrenie nielen kreativity, ale aj silného ženského hlasu. Cíti zodpovednosť byť vzorom pre iné ženy a ukazovať, že podnikanie môže byť nielen o úspechu, ale aj o zmene spoločenských postojov.

„Byť ženou v podnikaní, a obzvlášť v módnom priemysle, často znamená bojovať s predsudkami či stereotypmi. Uvedomujem si, že je dôležité podporovať rovnosť, sebavedomie a otvorenú diskusiu o témach, ako je platová nerovnosť či znevýhodnenie žien,“ tvrdí Martina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ENCLAVA (@enclava.slovensko)

Enclava nie je len biznis

Projekt sa nevenuje len výrobe módnych kúskov, ale má aj širší spoločenský zámer. Martina a Matty si kladú za cieľ podporovať slovenskú, ale aj medzinárodnú komunitu umelcov. Vytvárajú platformu, ktorá dáva priestor tvorcom, o ktorých si myslia, že by ich malo poznať viac ľudí.

Hodvábne šatky a doplnky značky Enclava nie sú len elegantné kúsky, ale aj autorské diela, za ktorými stoja príbehy lokálnych talentov. Každý produkt má originálny dizajn, ktorý odráža kreativitu a umelecké cítenie svojich tvorcov.

Víziu vidia v inklúzii

Podnikanie v módnom priemysle prináša množstvo výziev. Trh je vysoko konkurenčný, neustále sa mení a od značiek vyžaduje schopnosť inovovať a prichádzať s novými nápadmi. Pre Martinu a Mattyho je však kľúčovým pilierom úspechu práve spájanie komunít.

Enclava kladie dôraz na uchovávanie si úzkych vzťahov s umelcami, dizajnérmi a zákazníkmi. Dokážu tak vytvárať nielen kvalitné produkty, ale aj spoločenskú platformu, ktorá podporuje tvorivosť a autenticitu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ENCLAVA (@enclava.slovensko)

Značka sa zameriava na kvalitu a originálny dizajn. Ten reprezentuje nielen ich tvorcov, ale aj filozofiu značky – podporovať kreativitu, komunitu a odvahu tvoriť vlastnú cestu.

Zdroj: Enclava

Najnovšie videá

Trendové videá