EXKLUZÍVNY ROZHOVOR Prehovoril otec zavraždenej Cynthie: Juraj Csiffary chce svoju dcéru do opatery

  • Deti sú v náhradnej osobnej starostlivosti u rodičov nebohej Cynthie
  • Vypovedať na polícii bol aj reportér Ivan Mego
Tibor Simsik-otec zavraždenej Cynthie Simsik a zavraždená Cynthia
Ilustračná fotografia REPROFOTO Startitup-Ema Dzurjovčinová, FB Simsika Synthia
  • Deti sú v náhradnej osobnej starostlivosti u rodičov nebohej Cynthie
  • Vypovedať na polícii bol aj reportér Ivan Mego

V lete 22. júla 2024 sa rodine Simsikových obrátil život hore nohami. Ich dcéru, 31-ročnú Cynthiu, našli policajti mŕtvu v dome, kde bývala so svojím priateľom Jurajom Csiffarym a dvomi deťmi. S ich spoločnou dcérou, 4-ročnou Miou a 9-ročným Dominikom, ktorého si Cynthia priviedla z prvého partnerstva.

Cynthia mala byť podľa zistení najprv uškrtená lanom a následne obesená. Jej telo bolo po zvesení zabalené do igelitu v piatich vrstvách a podľa informácií sa s ním viackrát manipulovalo. Najprv malo byť v šachte pod pieskoviskom, no polícia ho našla v pivnici za posteľou po piatich dňoch pátrania. 

Kde sa jej telo nachádza, prišiel na políciu oznámiť jej priateľ Juraj Csiffary, aj keď 5 dní tvrdil, že z domu odišla a nevie, kam mohla ísť. Policajti začali najskôr trestné stíhanie pre usmrtenie a hanobenie mŕtveho. Druh Cynthie totiž policajtom tvrdil, že ju našiel obesenú a v panike ju zabalil do igelitu a schoval. Na detaily si podľa jeho slov nepamätá.

Zmiznutá peňaženka

Juraj Csiffary pracoval na Colnom úrade v Trnave s miestom výkonu vo Veľkom Mederi. Podľa slov jeho kolegov a známych mal mať finančné problémy, údajne hral automaty a mal viacero veriteľov.

Podľa viacerých Csiffaryho vtedajších kolegov vyhlásili niekedy v roku 2017 alebo 2018 na Colnom úrade v Trnave s miestom výkonu vo Veľkom Mederi mimoriadnu udalosť. Jeden z Csiffaryho kolegov stratil služobný preukaz. Po prezretí kamerových záznamov, kde naposledy platil, bolo viditeľné, že si peňaženku s preukazom dáva do vrecka vesty a odtiaľ už šiel iba do práce, kde si vestu odložil v spoločných priestoroch, kde mal prístup aj Juraj Csiffary.

Po tom, ako stratu peňaženky s obsahom nahlásil na polícii, urobili prehliadku Csiffaryho auta. Pri prehliadke motorového vozidla značky Chrysler, ktorého vlastníkom, držiteľom a užívateľom je Juraj Csiffary, našli peňaženku s obsahom služobného, občianskeho a vodičského preukazu, preukazu poistenca, cestovanej karty, karty k účtu, všetko vydané na meno Csiffaryho kolegu.

Toto všetko vraj v mohlo byť práve v dôsledku, že Csiffary mal problém s hraním hazardných hier. 

Cynthia Simsik a Juraj Csiffary - vražda vo Veľkom Medri.
zdroj: archív SIU: Cynthia Simsik a Juraj Csiffary - vražda vo Veľkom Medri.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá