Poznáme ceny vstupeniek na olympijské hry 2026. Návod, ako získať lístky v predstihu

  • Najbližšie olympijské hry sa budú konať v roku 2026
  • Pre fanúšikov Petry Vlhovej alebo našich hokejistov ide o ideálnu príležitosť zažiť krásnu atmosféru
Petra Vlhová a Juraj Slafkovský
Ilustračná fotografia TASR/Martin Baumann/Jaroslav Novák
  • Najbližšie olympijské hry sa budú konať v roku 2026
  • Pre fanúšikov Petry Vlhovej alebo našich hokejistov ide o ideálnu príležitosť zažiť krásnu atmosféru

Podpora našich špičkových športovcov na akomkoľvek svetovom podujatí je skvelou príležitosťou, ako zažiť úžasnú atmosféru a odniesť si domov nezabudnuteľné zážitky. Jedným z najväčších športových sviatkov sú práve olympijské hry. Najbližšie sa budú konať v roku 2026 v talianskom Miláne a Cortine d’Ampezzo, kde naši najlepší športovci budú bojovať o medaily. 

Pre fanúšikov Petry Vlhovej alebo našich hokejistov ide o ideálnu príležitosť. Už teraz sa môžeš zaregistrovať. Mnohých záujemcov však odrádzajú ceny vstupeniek. 

Vstupenky na olympiádu

Portál olympic.sk informuje, že organizátori zverejnili ceny vstupeniek a spustili registračný systém približne 500 dní pred začatím olympiády.   

Na oficiálnom portáli zimných olympijských hier tickets.milanocortina2026.org je možné sa zaregistrovať do systému, ktorý žrebuje záujemcov. Tí budú mať následne možnosť zakúpiť si vstupenky prednostne. Registrácia je možná do januára 2025. 

Predaj vstupeniek na olympijské hry oficiálne začína vo februári 2025 a na paralympijské hry v marci 2025. Ceny na zimnú olympiádu začínajú na hodnote 30 eur, informuje o tom oficiálny portál hier v druhom článku. Ceny sa líšia v závislosti od športu. 

Viac ako polovica vstupeniek bude pod 100 €. Najdrahšia cena bude v hodnote 3 000 €. Za túto sumu si môžeš kúpiť miesto na záverečnom ceremoniáli vo Veronskej aréne či vo veľkom rímskom amfiteátri. Najdrahším športovým podujatím bude finálový zápas v mužskom hokeji. Cena sa vyšplhá na sumu 1 400 €, informuje o tom portál voanews.com.

Ak budeš chcieť ísť podporiť našu najúspešnejšiu športovkyňu Petru Vlhovú, je potrebné si pripraviť financie v hodnote od 100 € do 220 €. Kompletný cenník môžeš nájsť na tomto portáli

Predaj vstupeniek na olympiádu bude na celom svete možný len cez oficiálny portál. 

Ako sa zaregistrovať?

Ako informuje oficiálny portál, je lepšie, ak sa v predstihu zaregistruješ do tzv. olympijského členstva. Spraviť tak môžeš prostredníctvom e-mailovej adresy. Následne je potrebné vyplniť kontaktné údaje. 

Môžeš odpovedať aj na voliteľné otázky typu:

  • tvoj obľúbený olympijský šport,
  • tvoj obľúbený paralympijský šport, 
  • obľúbený národný tím.

Na zadanú e-mailovú adresu ti pošlú detailné informácie. Počas januára 2025 dostaneš upozornenie, že je spustený prednostný predaj a časové intervaly na zakúpenie vstupeniek na podujatie. Registrácia nie je záväzná, čo znamená, že aj keď sa prihlásiš, nemusíš vstupenky automaticky kúpiť.

Ak však nevyužiješ túto príležitosť, môžeš prísť o možnosť získať lístky za výhodnú cenu a na lepšie miesta. Otvoria sa ti tak dvere k nezabudnuteľným zážitkom.  

Portál olympic.sk píše, že od novembra 2024 je možné zakúpiť si hospitality balíček, ktorý obsahuje garantované lístky a vstup do všetkých salónikov na športoviskách.  

Olympijské hry 2026 v Miláne a Cortine d’Ampezzo sa uskutočnia od 6. februára do 22. februára 2026. 

Zdroje: olympic.sk, tickets.milanocortina2026.org, milanocortina2026.olympics.com, voanews.com

Najnovšie videá

Trendové videá