Z väzenia na vrchol svetového šoubiznisu. Raper Snoop Dogg má miliónové bohatstvo a chystá turné

  • Raper, herec a teraz aj kouč
  • Snoop Doggova popularita stále rastie a zdá sa, že nepozná hranice
  • Čo všetko o ňom vieš?
Snoop Dogg
Ilustračné foto Instagram/snoopdogg
  • Raper, herec a teraz aj kouč
  • Snoop Doggova popularita stále rastie a zdá sa, že nepozná hranice
  • Čo všetko o ňom vieš?

Začiatky rapera Snoop Dogga boli, jednoducho povedané, náročné. Väzenie, prvenstvo v Crip Walku, čo je hip-hopový krok preslávený pre jeho video „Drop It Like It’s Hot“ a rôzne kontroverzie. Raper nebol snáď nikdy populárnejší ako teraz, uvádza Forbes. Čo je tajomstvom jeho úspechu? 

Kto je Snoop Dogg? 

Všetci ho poznajú pod pseudonymom Snoop Dogg, Snoop Doggy Dog, Snoop Lion. Možno ťa však prekvapí, že sa vlastným menom volá Calvin Cordozar Broadus, Jr.

Americký raper dnes oslavuje 53. narodeniny a za svoj život toho dosiahol už veľa. Prelomové pre jeho hudobnú kariéru bol debutový album The Doggystyle, ktorý vydal v roku 1993 cez vydavateľstvo Death Row Records. Počas prvého týždňa predaja sa ho predalo takmer milión kópií. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pittsburgh Steelers (@steelers)

Úspech však nezožal len tento album, hoci bol certifikovaný 4 platinovými platňami. Jeho druhý album zažil tiež obrovský úspech. Niesol názov „The Doggfather“ a vydal ho o 3 roky neskôr ako svoj prvý album. Tento album bol certifikovaný 2 platinovými platňami, informuje Wikipedia

Spevák, skladateľ, herec a po novom aj kouč

Snoop vydáva reggae a gospelovú hudbu, ale tiež si ho mohol vidieť vo filme Old School alebo Training Day. Preto nie je len raper, ale aj spevák, skladateľ a v neposlednom rade aj herec. Ak si fanúšik speváckych súťaží a zároveň Snoop Dogga, určite si pozri The Voice, kde na jeseň koučuje. Okrem toho vydáva aj ďalší album s názvom Missionary a má tiež niekoľko podnikateľských aktivít. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa snoopdogg (@snoopdogg)

Spoluzakladateľ Death Row Record, 59-ročný Dr. Dre, produkuje Snoopov nový album. O raperovi hovorí, že hoci s ním je vždy nejaká miera nebezpečenstva, je s ním hlavne zábava. Na margo dr*g sa vyjadril, že mari*uana je u nich legálna, čo určite pomáha, pretože podľa jeho slov „nikdy nezmeníme to, kým sme.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Team USA (@teamusa)

Červené víno so svojou tvárou

Pred 4 rokmi uzavrel raper licenčnú zmluvu s 19 crimes. To mu pomohlo uviesť na trh červené víno so svojou tvárou na etikete. Tržby od spustenia dosiahli 10 miliónov dolárov. Podľa spoločnosti tak dosiahol ročný cieľ v prvých 6 týždňoch. Snoop Doggov vplyv je naozaj citeľný. Keď koncom minulého roka povedal, že prestane fajčiť, spôsobilo to pokles verejne obchodovateľných akcií mari*uany. 

Tá však, zdá sa, patrí k jeho osobnosti, odkedy údajne predal t*ávu spolužiačke Cameron Diaz na strednej škole. Fajčiť samozrejme neprestal, minulý rok propagoval len bezdymovú verziu a aktuálne spustil vlastnú značku Death Row Ca*nabis. Obchody má v Los Angeles a Amsterdame. 

Na ďalší rok plánuje turné

Vydavateľstvo Death Row Records v roku 2006 vyhlásilo bankrot, no Snoopovi rozhodne prirástli k srdcu a pomohlo. V roku 2022 ich za odhadovaných 10 miliónov dolárov odkúpil od Blackstone. O svojom novom albume sa vyjadruje pozitívne. Ide podľa neho o jeden z najlepších albumov, aký kedy urobil. 

Americký raper sa spomaliť určite nechystá. Budúci rok totiž plánuje turné a hovorí, že pri budovaní svojej kariéry ho motivuje jeho 12 vnúčat a účastníci Snoop Youth Football League, ktorú finančne podporuje. 

Zdroje: Forbes, Wikipedia

Najnovšie videá

Trendové videá