Jesenný únik za pár eur: V týchto 3 slovenských kúpeľoch nájdeš oázu pokoja a perfektný relax

  • Túžiš po kompletnom reštarte či iba víkendovom oddychu?
  • Stačí, ak objavíš čaro slovenských kúpeľov
  • Vďaka týmto pobytom zrelaxuje ktokoľvek
Kúpele Nimnica
Ilustračný obrázok Kúpele Nimnica
  • Túžiš po kompletnom reštarte či iba víkendovom oddychu?
  • Stačí, ak objavíš čaro slovenských kúpeľov
  • Vďaka týmto pobytom zrelaxuje ktokoľvek

Jeseň sa spája so sychravým počasím, pracovným i osobným zhonom, pretože sa blíži koniec roka, a taktiež zvýšenou chorobnosťou. Mnohí preto v tomto období hľadajú únik od každodennej šedej reality v teplých krajinách. Možno sa aj ty rozhoduješ, či odletieť niekam, kde si zohreješ telo. Na to, aby si sa dostal do oázy pokoja, však nepotrebuješ minúť stovky eur na dovolenku v exotike. 

Slovensko je krajina bohatá na minerálne pramene, a tak sa niet čomu diviť, že máme niekoľko kúpeľných lokalít. Dnes už kúpele nelákajú len staršiu populáciu, ale čoraz viac ich oceňujú mladí ľudia či rodiny s deťmi. Kúpeľné hotely a penzióny si totiž dávajú záležať na tom, aby vyskladali čo najatraktívnejšie ponuky. Tak, aby si vybral každý.

Pozreli sme sa na tie najlákavejšie jesenné kúpeľné pobyty, čo ponúkajú a či sa oplatia. V našom výbere sme zohľadnili nielen ceny za ponúkané služby, ale aj ich rozmanitosť a taktiež možnosti iných aktivít. 

Vyšné Ružbachy

Kúpele Vyšné Ružbachy patria medzi kúpele, ktoré majú viac ako 400-ročnú históriu. Už v roku 1595 bola postavená prvá kúpeľná budova s bazénom, kuchyňou, jedálňou a spoločenskou miestnosťou, informujú kúpele na webe. 

Liečebno-rehabilitačný proces vo Vyšných Ružbachoch sa opiera o overené účinky minerálnej vody z termálneho prameňa Izabela. Tento termálny prameň je kvalifikovaný ako prírodná liečivá voda, stredne mineralizovaná a je najvýdatnejším prameňom kúpeľov. Zároveň je Izabela aj najvýdatnejším uhličitým žriedlom v Európe, keďže za sekundu z prameňa vyvrie až 20 litrov vody.

Ružbachy tiež ponúkajú takzvanú pitnú procedúru z liečivého prameňa života. Voda, ktorá z neho vyviera, je taktiež prírodnou liečivou vodou, ktorá má okrem iného aj zvýšený obsah vápnika, horčíka a fluóru, pričom ide o studenú vodu. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Landorová OZ Misia úsmev a nádej (@adrianalandorova.misiausmev)

Návšteva týchto kúpeľov poteší všetkých, ktorí nechcú počas pobytu čokoľvek riešiť. Takmer všetky pobyty totiž ponúkajú ubytovanie s plnou penziou, vstupmi do wellness centra, prípadne rôzne procedúry. Okrem teploliečby, vodoliečby a mnohých iných, ponúkajú kúpele aj psychoterapeutické služby.

Ako najlákavejší pobyt z ponuky považujeme momentálne all inclusive dovolenku v Grand Hoteli Strand. Ubytovaných čaká skvelé jedlo vo forme bufetov, neobmedzené množstvo alko a nealko nápojov, kultúrny program, prosecco&piano večer, vstup do termálneho bazéna a aj wellness liečebné terapie či masáže.

Cena tohto pobytu je od 55 eur za osobu na jednu noc. Liečebné terapie a procedúry máš navyše so zľavou 20 %. Výhodou kúpeľov je, že je možné využiť rekreačný poukaz alebo príspevok. 

Kúpele Nimnica 

Kúpele Nimnica patria medzi najmladšie Slovenské kúpele, nachádzajú sa v Trenčianskom kraji v údolí rieky Váh, medzi Púchovom a Považskou Bystricou pri veľkom vodnom diele – Priehrade mládeže.

Hoci boli objavené relatívne nedávno, minerálne pramene v Nimnici si rýchlo vybudovali vynikajúcu povesť vďaka svojim mimoriadnym liečivým vlastnostiam, informujú kupele.org.

Tieto zdroje sa vyznačujú alkalickou povahou a teplotou pohybujúcou sa medzi 10 až 15 stupňami Celzia. Voda z nimnických prameňov obsahuje širokú škálu prvkov vrátane sodíka, draslíka, horčíka, železa, vápnika, chlóru a jódu. Okrem toho je obohatená o voľný oxid uhličitý. Mineralizácia týchto prameňov sa pohybuje v rozmedzí od strednej po vysokú, čo prispieva k ich výnimočným liečivým schopnostiam.

Nimnice ponúkajú širokú škálu pobytov, no tí, ktorí si chcú túto jeseň oddýchnuť, určite ocenia pobyty Relax + a Impulz.

Relax+ pomáha navodiť uvoľnenie organizmu z nahromadenej fyzickej i psychickej záťaže, zvyšuje odolnosť voči stresu a zároveň využíva liečivé účinky kúpeľných procedúr. Pobyt začína od 4 nocí, pričom najlacnejší variant je ubytovanie v kúpeľnom dome Salus za 73 eur na noc pre jednu osobu. Cena zahŕňa vstupné lekárske vyšetrenie, 2 procedúry na jednu noc, ubytovanie s plnou penziou a mnoho bonusov. 

Pre tých, ktorí pociťujú psychické vyčerpanie či trpia syndrómom vyhorenia, je vhodný práve pobyt Impulz. Tento pobyt trvá minimálne 5 dní, pričom najlacnejší variant je za 75 eur na noc. V cene je okrem ubytovania s plnou penziou sú aj sedenia s klinickým psychológom, medicínsky wellness či soľná jaskyňa.

Vo voľnom čase si môžeš v kúpeľoch zahrať bowling, billiard či kalčeto v Kursalóne. Ak vychytáš počasie, môžeš využiť multifunkčné ihrisko alebo si vypožičať bicykle. Zaujímavosťou je aj pravidelný tanečný program či tanečné lekcie. 

Miesto s 9 blahodarnými prameňmi

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: Kúpele Vyšné Ružbachy, Kúpele Nimnica, Kúpele Bojnice , kupele.org

Najnovšie videá

Trendové videá