AKTUÁLNE: Šutaj Eštok prezradil, koho chce za nového ministra zdravotníctva

  • Slovensko možno pozná meno nového ministra zdravotníctva
  • Šutaj Eštok prezradil, kto je jeho favoritom
Kamil Šaško a Matúš Šutaj Eštok
Kamil Šaško a Matúš Šutaj Eštok TASR/Pavol Zachar, Dano Veselský
  • Slovensko možno pozná meno nového ministra zdravotníctva
  • Šutaj Eštok prezradil, kto je jeho favoritom

Matúš Šutaj Eštok, predseda strany Hlas, navrhol premiérovi Ficovi, aby sa novým ministrom zdravotníctva stal Kamil Šaško. Oznámil to prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

AKTUALIZÁCIA: Fico podáva návrh na vymenovanie nového ministra

Redakcia Startitup obdržala tlačovú správu od Tlačového odboru Úradu vlády SR.

Predseda vlády Robert Fico návrh na ministra konzultoval so šéfom Hlasu Matúšom Šutajom Eštokom. Rezort zdravotníctva informuje, že premiér preto podáva návrh na vymenovanie Kamila Šaška prezidentovi Petrovi Pellegrinimu.

Odporúčanie Šutaja Eštoka

Šaško momentálne pôsobí ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva. „Vďaka svojmu ekonomickému a manažérskemu vzdelaniu na London School of Business and Finance a dlhoročnej praxi v obore prinesie do svojej funkcie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností,“ opísal ho Šutaj Eštok.

Zároveň poďakoval ministerke Dolinkovej za jej prácu. „V náročných časoch, dokázala napraviť zbabranú optimalizáciu siete nemocníc, spustiť výstavbu nemocníc v Martine a Banskej Bystrici, ako aj začať rekonštrukcie siedmich veľkých nemocníc. Pod jej vedením sa podarilo umožniť 150 novým medikom štúdium a prax v nemocniciach, vyčleniť financie pre 100 nových ambulancií a riešiť situáciu nemocníc v Ružinove a na Rázsochách.“

 

Zdroje: Facebook/Matúš Šutaj Eštok , TS

Najnovšie videá

Trendové videá