Nový minister s pochybnou minulosťou: Jeho svokrovci predali nemocnicu Pente, rezortu zdravotníctva má šéfovať Kamil Šaško

  • Nového ministra by mali menovať zajtra
  • Jeho svokrovci sú spájaní s kauzou týkajúcou sa Penty
  • Opozícia jeho nomináciu spochybňuje
Na snímke štátny tajomník ministerstva hospodárstva a nový minister zdravotníctva Kamil Šaško.
Nový minister pôsobil doteraz ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva. (Ilustračné foto) TASR/Daniel Stehlík
  • Nového ministra by mali menovať zajtra
  • Jeho svokrovci sú spájaní s kauzou týkajúcou sa Penty
  • Opozícia jeho nomináciu spochybňuje

Strana Hlas-SD oznámila, koho navrhnú na uvoľnené miesto ministra zdravotníctva. Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) navrhol premiérovi, aby bol novým šéfom rezortu zdravotníctva Kamil Šaško. Ten aktuálne pôsobí ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva. Informáciu medzi prvými priniesol Denník N. 

Zuzana Dolinková sa rozhodla skončiť len minulý týždeň, viac sme o tom písali v tomto článku. Vo svojom poslednom prejave vyhlásila, že nielen necíti podporu vlády, ale ani svojej strany. Okrem toho kritizovala aj vládnu koalíciu či splnomocnenca na prešetrenie manažmentu pandémie covidu Petra Kotlára.

Šutaj Eštok ho chváli

Na sociálnej sieti minister vnútra prezentuje Šaška ako špičkového ekonóma a manažéra. Status o potenciálnom novom šéfovi rezortu začal tým, že v slovenskom zdravotníctve pracujú vynikajúci lekári a zdravotné sestry, ktorí roky zápasia s nedostatočným financovaním. Rozvrat financií určených pre zdravotníctvo sa podľa Šutaja Eštoka naplno prehĺbil počas katastrofálneho manažovania pandémie, čím naráža na bývalú vládu. 

Uviedol, že v tomto čase financie, ktoré mohli byť efektívne použité pre naše zdravotníctvo skončili vybuchnuté v „atómovkách“. Trváme na tom, aby bola zdravotná starostlivosť aj napriek nutnému šetreniu prioritou číslo jedna. Hlas sa preto na túto pozíciu rozhodol nominovať človeka, ktorého úlohou bude nastaviť efektívny manažment a financovanie rezortu,” argumentuje pri voľbe Šaška.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: Denník N, Archív Startitup, Facebook/Matúš Šutaj Eštok, Youtube/Startitup, Denník N, SME, Hlas, MH SR, TS SaS, Facebook/Marek Krajčí

Najnovšie videá

Trendové videá