Bolt spúšťa v Bratislave „bleskovú“ službu budúcnosti. Už nebude prepravovať len ľudí a jedlo

  • Prepravná spoločnosť Bolt už dlhodobo investuje do modernizácie svojich služieb
  • Na Slovensku si spoločnosť získala veľkú popularitu
Kuriéri donašajúci jedlo
Ilustračná fotografia TASR/Martin Baumann/Pavol Zachar
  • Prepravná spoločnosť Bolt už dlhodobo investuje do modernizácie svojich služieb
  • Na Slovensku si spoločnosť získala veľkú popularitu

Prepravná spoločnosť Bolt už dlhodobo investuje do modernizácie svojich služieb. Na Slovensku si získala veľkú popularitu prostredníctvom svojej aplikácie s výhodnými cenami. Stala sa tak konkurenciou pre mnohé prepravné spoločnosti. 

S každou novou službou sa spoločnosť snaží zohľadňovať potreby obyvateľov miest. Neustálym zlepšovaním sa Bolt stáva neodmysliteľnou súčasťou mestskej mobility. Od októbra bol prináša však úplne novú službu.

Bolt spúšťa novú službu v Bratislave 

Ako píše portál peniaze.sk, Bolt, ktorý inovuje mobilitu v mestách, prichádza s novinkou. Spoločnosť v Bratislave spúšťa novú službu s názvom Bolt Send, ktorá sa zameriava na doručovanie balíkov. 

Ide o ideálny plán, kedy si záujemca prostredníctvom aplikácie zvolí možnosť balíčka, podobne, ako keď si objednáva kuriéra alebo kolobežku. Je to perfektná voľba, ak chceš napríklad poslať priateľovi zabudnutú vec alebo niekoho prekvapiť darčekom, a spôsob, ako rýchlo a spoľahlivo dopraviť predmet, informuje o tom oficiálna stránka spoločnosti. 

Bolt však nie je jedinou službou, ktorá ponúka v Bratislave takéto vymoženosti. Portál peniaze.sk píše, že na trhu existuje cyklokuriérska služba Švihaj Šuhaj. Momentálne táto spoločnosť spadá pod GO4. Zásielky taktiež doručuje aj HOPIN.

Od konkurencie sa chce odlišovať hlavne pohodlným cenníkom v aplikácii. Za svoju výhodu taktiež považuje sieť vodičov, ktorí sú priamo v meste.

Bolt uvádza 5 dôvodov, prečo využiť ich novinku:

  • flexibilita,
  • ušetrenie času,
  • rýchle doručenie,
  • sledovanie zásielky v reálnom čase,
  • bezpečné doručenie.

Tvoja zásielka sa určite nemôže stratiť, pretože kuriér naraz môže odviezť len jeden balíček.

Ako funguje služba Bolt Send?

Tak ako aj pri iných prepravných spoločnostiach, aj Bolt prináša základné pravidlá, aké balíky môžu byť prevážané. Hmotnosť balíka by mala byť do 15 kilogramov a maximálne rozmery do 65 x 55 x 40 centimetrov.

Balík musí vojsť do kufra automobilu, na zadné sedadlá alebo na sedadlo spolujazdca. Musí byť čistý a hlavne bezpečne zabalený v škatuli, taške či obálke. Medzi zásielky, ktoré sa nemôžu prepravovať, patria lieky, alkohol, potraviny, bankovky, zbrane a zvieratá. Ak je balík nevhodný na prepravu, vodič môže objednávku zrušiť. V takomto prípade je možné účtovať si storno poplatok.

Odovzdanie balíka kuriérovi funguje nasledovne. Zásielku osobne do rúk odovzdáš vodičovi, ktorý ju odvezie na adresu. Príjemca musí balík prevziať na mieste dodania a hlavne v uvedenom čase. Kuriér nemá povinnosť vyniesť balík priamo k vašim dverám, píše oficiálny portál.

Generálny riaditeľ spoločnosti Bolt pre Slovensko Josef Rückl informoval: „Vďaka tejto novej službe môžu zákazníci rýchlo a jednoducho posielať a prijímať balíky priamo z aplikácie Bolt, ktorú už v drvivej väčšine majú vo svojom mobilnom telefóne, čo im šetrí čas a znižuje potrebu používať na kratšie cesty auto.“ 

Zdroje: Peniaze.sk , bolt.eu

Najnovšie videá

Trendové videá