Ivan Mego zažil najťažšiu výrobu: Mama zavraždeného chlapca mi plakala v náručí

  • Sátorovci vyvraždili na juhu Slovenska viac ako 200 ľudí
  • Ich obete boli najmä „biele kone“
  • Za hanlivým pomenovaním sa skrývajú ťažké ľudské osudy
V Teréne s Ivanom Megom - Biele kone
Startitup
  • Sátorovci vyvraždili na juhu Slovenska viac ako 200 ľudí
  • Ich obete boli najmä „biele kone“
  • Za hanlivým pomenovaním sa skrývajú ťažké ľudské osudy

Najnovší diel relácie V teréne s Ivanom Megom je voľným pokračovaním seriálu o najväčšom zabijakovi v dejinách Slovenska Ľudovítovi Sátorovi a jeho gangu, ktorý má na rováši viac ako 200 vyvraždených ľudí na juhu Slovenska. Prevažnú časť obetí nazývajú policajti, ale aj členovia zločineckého prostredia, „biele kone“.

Na úkor „bielych koní“, ktoré splnili svoju úlohu, niekto zarobil peniaze a potom ich jednoducho popravili, a to len preto, že si chceli kúpiť napríklad nové auto.

Presne takýmto „bielym koňom“ bol 23-ročný Peter Nagy z malej dedinky Baloň na juhu Slovenska. Za peniaze z firmy, ktorú na neho napísali a na ktorú vybrali vratky DPH, si objednávateľ jeho likvidácie kúpil nové auto.

Vo februári 2012 ho s putami na rukách posadil Ladislav Alföldi do svojho auta a odviezol neďaleko dedinky Ohrady. Tam sa stretol s ďalším členom gangu sátorovcov Jurajom Bugárom, ktorý policajtom opísal, že Alföldi držal Nagya okolo krku a o niečom sa s ním zhováral. Potom vytiahol druhou rukou zbraň a strelil ho do hlavy.

Následne vykopali jamu, svoju obeť vyzliekli a vložili do ilegálneho hrobu. Matka zavraždeného Petra Nagyho Ildikó sa zhovárala s reportérom Ivanom Megom, ktorému povedala:

„Vraždu môjho syna si objednal František Dora mladší, a ten si za peniaze, ktoré z jeho firmy vybrali, kúpil auto. Šesť rokov bol nezvestný a o tom, že ho vykopali, som sa dozvedela z televízie. Na pohrebe som videla jeho lebku a kosti hodené len tak v škatuli. Vtedy som sa zrútila.“ 

V rámci výroby relácie V teréne s Ivanom Megom sa moderátor stretol aj s rodičmi ďalších zavraždených chlapcov, ktorých označovali hanlivým spôsobom ako „biele kone“.

Ivan Mego sa zhováral s mamou nezvestného 23-ročného Jána Pónya aj otcom zavraždeného 22-ročného Štefana Horvátha, pričom výrobu tejto epizódy opísal ako jednu z najťažších vo svojej novinárskej kariére.

Traja zavraždení chlapci sú pritom iba zlomok zo stoviek zavraždených, ktorých označujú ako „biele kone“.

Kto je za to zodpovedný? Sledujte najnovšiu epizódu relácie V teréne s Ivanom Megom TU:

Najnovšie videá

Trendové videá