Veľká odstávka v obľúbenej banke: Nedostupná je väčšina ich služieb. V tomto čase si peniaze nevyberieš (VEĽKÝ PREHĽAD)

  • Slovenská sporiteľňa má v sobotu plánovanú odstávku
  • Dotkne sa mnohých služieb
Ruka, ktorá drží bankomatovú kartu pri bankomate.
Ilustračné foto: TASR/František Iván
  • Slovenská sporiteľňa má v sobotu plánovanú odstávku
  • Dotkne sa mnohých služieb

Ak si klientom Slovenskej sporiteľne, mal by si zbystriť pozornosť. Jedna z najväčších bánk na Slovensku oznámila počas tejto soboty (12. 10.) veľkú odstávku, počas ktorej bude nedostupná väčšina ich služieb.

Veľké obmedzenie služieb Slovenskej sporiteľne 

V čase od 0.10 do 1.30 môže prísť k obmedzenému používaniu debetných kariet, platbám cez internet, mobilných platieb cez Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay, SwatchPAY!, Xiaomi Pay. Kreditné karty budú plne funkčné.

„Odporúčame vybrať si pre istotu aspoň dostatočnú hotovosť vopred, aby ste sa nedostali do nepríjemnej situácie. V prípade, že vám ostane aj po nasadení všetkých našich služieb, môžete ju vložiť na svoj účet zadarmo cez vkladomat,“ informujú zástupcovia Slovenskej sporiteľne na svojom webe.

V tom istom čase nebude možná aktivácia, blokovanie a zmena limitov/nastavení platobných kariet v internetbanking George, mobilnej aplikácii George, Databanking, Business24, Business24 mobilnej aplikácii, MultiCash, SMS službách a API rozhraniach pre tretie strany.

Od 4.00 do 11.00 nebude možné používať platobnú bránu Sporopay, Internetbanking George, mobilnú aplikáciu George, Business24 a Business24 mobilnú aplikáciu.

Bankomat
zdroj: Ilustračné foto: Freepik/Jcomp

V čase od 4.00 do 21.30 nebude dostupné vkladanie peňazí cez vkladomaty a nebude možné vyberať peniaze mobilom. Medzi 11.00 až 23.00 zadané platby do iných bánk a zahraničné platby budú v obratoch (mobilná apka) alebo v histórii (webová verzia) zobrazené ako spracovávané.

Platby nie je potrebné opätovne zadávať, budú zúčtované automaticky po ukončení obmedzení po 23.00, splatenie kreditnej karty bude viditeľné iba na účte, z ktorého sa platba realizovala. Taktiež nebudú zobrazené aktuálne zostatky na účtoch, nebude ani možné nastavenie trvalých príkazov a inkás či nastavenie notifikácií, zriaďovanie a zmena produktov a služieb cez eBanku. Kompletný výpis obmedzení nájdeš tu

„Vylepšujeme naše bankové služby, aby sa vám s nimi pracovalo ešte pohodlnejšie. Veríme, že odstávka vám nespôsobí komplikácie. Za obmedzené používanie našich služieb sa vopred ospravedlňujeme. Ďakujeme vám za pochopenie,“ dodáva finančný dom.

Prevádzkovú odstávku pocítia aj klienti ČSOB

Ako sme ťa pred pár dňami informovali, prevádzkovú odstávku počas tohto víkendu má aj ČSOB. Konkrétne to bude od soboty 12. októbra od 00.01 do nedele 06.00, uviedla banka na svojom webe. 

„V tomto čase budú tiež nedostupné online služby zriadenia klientov, účtov, úverových produktov a vkladu prostredníctvom recyklačných bankomatov. Platby kartou v kamenných prevádzkach a na internete, ako aj výbery hotovosti z bankomatov ČSOB budú po celý čas fungovať bez obmedzení,“ priblížili zástupcovia banky.

Služby pobočiek v nákupných centrách budú v sobotu 12. októbra obmedzené na poskytovanie poradenstva. „Odstávka je nevyhnutná pre ďalšie skvalitňovanie služieb. Za prípadné komplikácie sa vopred ospravedlňujeme,“ dodávajú. 

Zdroje: Slovenská sporiteľňa, Archív Startitup, ČSOB

Najnovšie videá

Trendové videá