Pre Sátorovcov pracoval s veľkou vidinou: Štefana Horvátha nakoniec zabili a „skryli“. Z ilegálneho hrobu ho vykopali po 18 rokoch

  • Vystupoval ako konateľ viacerých spoločností
  • Z ilegálneho hrobu ho vykopali po viac ako 18 rokoch
  • Exkluzívne pre Startitup prehovoril otec Štefana Horvátha
Štefan Horváth a Ľudovít Sátor
Ilustračná fotografia Polícia SR, Startitup
  • Vystupoval ako konateľ viacerých spoločností
  • Z ilegálneho hrobu ho vykopali po viac ako 18 rokoch
  • Exkluzívne pre Startitup prehovoril otec Štefana Horvátha

Štefan Horváth sa narodil 10. septembra 1981. Celý život vyrastal v obci Boheľov so svojimi rodičmi a súrodencami. Keďže pochádzal zo sociálne slabších pomerov, rozhodol sa privyrobiť si prácou pre Ľudovíta Sátora, mafiánskeho bossa, ktorý úradoval v Dunajskej Strede a okolí.

Sátorovci boli najvražednejší gang, ktorý kedy pôsobil na našom území. Jeho vznik sa datuje na úplný záver minulého storočia, a to rok 1999, a pôsobiť mali približne jedno desaťročie, teda do roku 2010. Ich rajónom boli predovšetkým územia okolo Komárna, Galanty a Dunajskej Stredy, avšak bolo známe, že ich napojenie na svet mafiánskeho podsvetia siahalo až do susedného Maďarska.

Boli známi najmä tým, že nemali problém vraždiť. Okrem konkurenčných gangov zabíjali aj kamarátov, ktorí ich zradili, rodinu, ženy, biele kone, ale aj ľudí, ktorí nemali nič spoločné s mafiou. Neštítili sa ničoho. Podľa doterajších zistení reportéra Startitup Ivana Mega ich počet obetí presahuje číslo 200. Áno, čítaš dobre, gang okolo Ľudovíta Sátora má na svedomí viac ako 200 zavraždených ľudí.

Stret s mafiou 

Štefana zoznámil so sátorovcami jeho dlhoročný kamarát Andor Márik, ktorý patril do podskupiny gangu sátorovcov. Podľa informácií Startitup mal práve Andor Márik jeden čas bývať v spoločnom byte so Štefanom Horváthom v Dunajskej Strede. 

Pôvodne mal vraj strážiť dom Ľudovíta Sátora, no nakoniec figuroval ako konateľ vo viacerých firmách. Sátorovci totiž vyhľadávali takzvané „biele kone“, ktoré uvádzali ako konateľov rôznych novozaložených firiem, v ktorých páchali podvody na daniach. Akonáhle hrozila obava, že by tento „biely kôň“ mohol vypovedať pred orgánmi činnými v trestnom konaní, zavraždili ho. 

Počul som, že Ľudovít Sátor zabíja ľudí. Veril som, že sa nič nestane. Počul som, že nezabíjajú chudobných ľudí,“ povedal počas rozhovoru s reportérom Ivanom Megom Štefanov otec. Vedel o tom, že pracuje pre sátorovcov. Snažil sa syna presvedčiť, aby s tým skončil a začal pracovať s ním, no neúspešne.

„Dodnes nedokážem uveriť, že už nežije. Stále čakám, že príde aj s dvoma deťmi, mojimi vnúčatkami,“ povzdychol si pri pohľade do prázdna a hlasnom tykaní izbových hodín. 

Celý srdcervúci rozhovor s otcom zavraždeného Štefana Horvátha, ktorého vykopali z ilegálneho hrobu po dlhých 18 rokoch, nájdeš TU: 

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá