Veľká odstávka obľúbeného operátora: Televízia a internet budú mať výpadok. Nepripojíš sa v týchto lokalitách (PREHĽAD)

  • Operátor Orange hlási výpadok
  • Týkať sa bude internetu aj televízie
Na snímke televízor a človek s ovládačom.
Výpadok sa bude týkať len niektorých lokalít (Ilustračné foto) Zdroj: Canva
  • Operátor Orange hlási výpadok
  • Týkať sa bude internetu aj televízie

Nočnou morou nejedného tínedžera je nefunkčný internet. Problémom to však môže byť aj pre veľkú časť dospelého obyvateľstva, keďže v dnešnej dobe je viac ako bežná práca z domu. To, že robíš doma, si vo väčšine vyžaduje pripojenie na internet. Ak však je tvoj operátor Orange, môžu ťa nasledujúci deň čakať nepríjemné patálie.

Spoločnosť na svojej webovej stránke totiž informovala, že v dôsledku veľkej odstávky nebude fungovať ani internetové pripojenie, ani televízia.

Plánovaná odstávka

Firma svojich klientov informuje, že ich sieť si vyžaduje údržbu, čo môže znamenať dočasnú nedostupnosť niektorých služieb. „Naši špecialisti pracujú v noci, aby údržba mala minimálny dopad na vaše pohodlie,“ píšu na svojej stránke.

Ľuďom adresujú, že plánované práce nastanú na strane spoločnosti Slovak Telekom, a.s., ktoré sa uskutočnia v nasledujúcich dňoch. Počas práce môže dôjsť k dočasnej nedostupnosti služieb od Orangeu, čo sa týka internetu a televízie.

Kde bude prebiehať odstávka a kedy

  • V lokalite Ladomirová, Prievidza (ulice: Bojnícka cesta, Garbiarska, Klampiarska, Súkennícka, B. Bjőrnsona), Šoltýska budú služby nedostupné 14.10.2024 v čase medzi 7:30 – 16:30.
  • Výpadok sa bude týkať aj Hronského Beňadiku, Tekovských Nemiec a Vavrišova. Služby nebudú fungovať 15.10.2024 v čase medzi 7:00 – 18:30.
  • Zajtra je odstávka plánovaná aj pre lokalitu Liptovská Teplička, Nemčiňany, Slatinka nad Bebravou a Tomášovce. Prístup k internetu a televízii tu nebudeš mať 15.10.2024 v čase medzi 7:30 – 15:30.
  • Na internet sa v utorok nepripoja obyvatelia v lokalite Prievidza (ulice: Bojnická cesta, Duklianska ulica, Garbiarska, Metodova, Mlynská, Obuvnícka, Priechodná, Riečna, Súkennícka, Svätoplukova, Š. Králika, Úzka, Zadná). Odstávka potrvá 15.10.2024 v čase medzi 9:00 – 16:00.

Zdroj: Orange.sk

Operátora to podľa toho, čo píše, mrzí. „Za prípadné komplikácie sa vám ospravedlňujeme a ďakujeme za pochopenie. V prípade, že vám po ukončení plánovaných prác nefungujú služby, reštartujte, prosím, vaše zariadenia,“ adresuje klientom Orange.

Výpadky aj v bankách

Odstávky sa dotkli tento víkend aj majiteľov účtov vo viacerých bankách. Ako sme ťa informovali v tomto článku, klientom o tom dala vedieť Slovenská sporiteľňa.

„Odporúčame vybrať si pre istotu aspoň dostatočnú hotovosť vopred, aby ste sa nedostali do nepríjemnej situácie. V prípade, že vám ostane aj po nasadení všetkých našich služieb, môžete ju vložiť na svoj účet zadarmo cez vkladomat,“ informovali zástupcovia banky na svojom webe.

Nebola možná aktivácia, blokovanie a zmena limitov/nastavení platobných kariet v internetbanking George, mobilnej aplikácii George, Databanking, Business24, Business24 mobilnej aplikácii, MultiCash, SMS službách a API rozhraniach pre tretie strany.

Od 4.00 do 11.00 si tiež nemohol použiť platobnú bránu Sporopay, Internetbanking George, mobilnú aplikáciu George, Business24 a Business24 mobilnú aplikáciu. V čase od 4.00 do 21.30 nebolo dostupné vkladanie peňazí cez vkladomaty a nedalo sa ani vyberať peniaze mobilom.

V sobotu mala výpadok aj ďalšia veľká slovenská banka. ČSOB od soboty 12. októbra 00:01 do nedele 06:00 nefungovali niektoré služby, banka to uviedla na svojom webe. Celkové obmedzenie sa týkalo služieb Moja ČSOB, ČSOB SmartBanking, ČSOB BusinessBanking a ČSOB API (PSD2). Viac sme o tom písali v tomto článku.

Zdroje: Orange, Archív Startitup, Archív Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá