Z Bratislavy do Košíc čoskoro realitou: Minister Ráž plánuje obnoviť leteckú linku medzi najväčšími mestami

  • Lietadlá patria k najrýchlejším spôsobom dopravy
  • Tento spôsob dopravy doslova urýchľuje čas
Lietadlo
Ilustračná fotografia Unsplash/John Mcarthur
  • Lietadlá patria k najrýchlejším spôsobom dopravy
  • Tento spôsob dopravy doslova urýchľuje čas

Lietadlá patria k najrýchlejším spôsobom dopravy, vďaka čomu môžeme prekonať obrovské vzdialenosti za krátky čas. To, čo by sme autom alebo vlakom išli dlhé hodiny, lietadlo zvládne za pár desiatok minút. Tento spôsob dopravy doslova urýchľuje čas.

Cesty zo západného Slovenska na východ môžu byť časovo náročné a únavné. Stráviť celé hodiny vo vlaku, autobuse či aute znamená v konečnom dôsledku obetovať potenciálny pekný deň. Namiesto užívania si nových zážitkov či trávenia času s blízkymi sa ocitneš v kolobehu nekonečných kilometrov. Predstav si však, že by si mohol cestovať z Bratislavy do Košíc len niekoľko minút.

Priamy let Bratislava – Košice

Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky na svojom portáli uviedlo, že od 30. marca 2025 do 30. októbra 2027 budú premávať letecké spoje z bratislavského letiska na košické. Táto letecká služba sa však môže predĺžiť do 28. októbra 2028.

Letieť bude možné v pondelok, stredu a piatok, v ranných a večerných hodinách. Konkrétne:

  • Prílet na Letisko M. R. Štefánika Bratislava (LZIB/BTS) nebude neskôr ako o 08:30 hod.
  • Odlet z letiska M. R. Štefánika Bratislava (LZIB/BTS) nebude skôr ako o 09:30 hod.
  • Prílet na Letisko M. R. Štefánika Bratislava (LZIB/BTS) bude najneskôr do 18:30 hod.
  • Odlet z Letiska M. R. Štefánika Bratislava (LZIB/BTS) nebude skôr ako o 19:30 hod.

Taktiež bude možnosť večerného letu v nedeľu, konkrétne o:

  • Prílet na Letisko M. R. Štefánika Bratislava (LZIB/BTS) bude najneskôr do 18:30 hod.
  • Odlet z Letiska M. R. Štefánika Bratislava (LZIB/BTS) nebude skôr ako o 19:30 hod.

Ministerstvo dopravy v druhom článku, 14. októbra 2024, informovalo o tom, že bude vyhlásená súťaž na leteckého dopravcu na linke Bratislava – Košice. V súčasnej dobe sa pripravujú podmienky súťaže.

Minister Jozef Ráž uviedol: „Dlhodobo vnímame záujem verejnosti o znovuzavedenie tohto pravidelného leteckého spojenia, preto veríme, že si táto linka opäť nájde svojich pravidelných cestujúcich.“

V zime do teplých krajín

Letisko Poprad-Tatry na svojom portáli uviedlo nový let. Od 14. novembra 2024 budú z letiska pod Tatrami po prvýkrát spustené charterové lety do dovolenkových destinácií. Let z Popradu bude pristávať v egyptskej Hurghade. Tento letecký spoj otvára cestovná kancelária CK Solvex.

„Sme prirodzene hrdí, že môžeme našim cestujúcim prinášať nové možnosti a zároveň rozširovať služby letiska Poprad-Tatry. Egypt je populárnou voľbou nielen počas letných mesiacov, ale stále viac aj v zimnej sezóne, a preto veríme, že táto novinka osloví širokú verejnosť,“ uviedol Ing. Patrik Františka, predseda predstavenstva a prevádzkový riaditeľ Letiska Poprad-Tatry.

Tento krok je súčasťou záväzku manažmentu. Rozšíri sa tak ponuka letov z letiska Poprad – Tatry. Charterové lety budú dostupné do konca apríla, čo umožní cestujúcim vychutnať si slnečné počasie a teplé more, aj keď na Slovensku ešte prevláda zimné obdobie.

Zdroje: MDSR, Letisko Poprad-Tatry

Najnovšie videá

Trendové videá