Slováci vytvorili v Piešťanoch malé Taliansko. Ochutnáš tu najnovší streetfoodový trend pripravovaný 120 hodín

  • Taliansky drink a jedinečná pinsa?
  • Z piešťanského Little Italy nebudeš chcieť odísť
Little Italy
Kávičkári.sk/Ondrej Bobek
  • Taliansky drink a jedinečná pinsa?
  • Z piešťanského Little Italy nebudeš chcieť odísť

Počuť šum stromov, neďaleký tok rieky, vravu na korze a ty oddychuješ s pohárom aperitívu v ruke. Dokonalá predstava?

Môžeš ju okamžite pretaviť na realitu v malebných Piešťanoch. Vitaj v Little Italy, malom Taliansku, ktoré ťa dostane jedinečnou atmosférou, drinkami, kávou a pinsou, akú si ešte nejedol, píšu Kávičkári.sk.

Little Italy – malé Taliansko v Piešťanoch

Aperitív bar Little Italy nájdeš v budove Vily Trajan. Ubytovacie zariadenie patrí do skupiny Ensana a rozhodne ho nemôžeš prehliadnuť. Nachádza sa v srdci Piešťan, iba na skok od kúpeľného ostrova. Ak aj ty miluješ Taliansko alebo si jednoducho dostal chuť osviežiť sa lahodným nápojom a dokonalou talianskou kávou, si na správnej adrese.

Little Italy
zdroj: Kávičkári.sk/Ondrej Bobek

Ako vznikol koncept malého Talianska v Piešťanoch?

„Konzumácia jedla a alkoholu v tejto krajine je pohodová, pokojná, radi sa spolu stretávajú, rozprávajú, a preto sme chceli túto atmosféru priniesť aj k nám. Ľudia môžu prísť hneď po práci na dobrý drink. Filozofiou talianskych nápojov je nízky obsah alkoholu. Ide o ten pocit, moment, radosť z vychutnávania si týchto okamihov,“ netajil svoje nadšenie Miroslav Jurkovič, Food and Beverage Manager Ensana Health Spa Hotels, jeden zo zakladateľov Little Italy.

Tajomstvo dokonalej pinsy odhalené

Stretnutie s priateľmi či kolegami pri dobrom drinku si však žiada aj niečo na zahryznutie. Preto v Little Italy nájdeš v ponuke najnovší streetfoodový trend – pinsu. Mali sme možnosť ochutnať tento taliansky „podpecník“, matku obľúbenej pizze, a nemali sme slov. Dokonalosť na jazyku.

Executive šéfkuchár Ivan Kessl nám prezradil, že jedinečné cesto sa skladá z troch múk – zo sójovej, z ryžovej a pšeničnej. Musí byť dobre hydratované, no najmä fermentované. Čo to znamená?

Little Italy
zdroj: Kávičkári.sk/Ondrej Bobek

„Práve vďaka fermentácii získava cesto jedinečnú chuť, tráviacu ľahkosť a je zdravšie pre človeka. Čas kvasenia sa pohybuje od 24 po 120 hodín. Náš recept je originálny, taliansky. V ponuke máme 5 druhov pinsy, ktoré si môže zákazník upraviť podľa chuti,“ dodáva kulinársky guru.

Zaujímavosťou je, že povrch pinsy sa zväčša upravuje až po upečení. Ingrediencie sú vždy kvalitné a čerstvé. Little Italy sa týmto prispôsobuje trendu zdravého stravovania.

Little Italy
zdroj: Kávičkári.sk/Ondrej Bobek

Horká je dobrá

Byť dobre najedený a sedieť spokojne s dobrou kávou či pri drinku nemusí byť iba výsadou Talianov. Aj ty si môžeš v čase otváracích hodín od stredy do nedele (14.00 – 22.00 hod.) užiť túto pohodu. Vychutnaj si jedinečnú atmosféru malebného Toskánska pri dobrom víne alebo okús likéry moderného Milána či Ríma.

Little Italy
zdroj: Kávičkári.sk/Ondrej Bobek

Aké aperitívy sa hodia k pinse? „Milano Torino, Americano, Negroni alebo aj známy Aperol Spritz. Malo by to byť niečo horkejšie, osviežujúce. Keď to zajedáš dobrou pinsou, určite nezostaneš pri jednom,“ úsmevne dodáva Mirko Jurkovič.

V Little Italy nájdeš aj výborné talianske limonády San Pellegrino alebo špeciálny bergamotový likér Italicus. Tento skvost vo fľaši á la parfumový flakón vyzerá luxusne a priam zvádza k ochutnávke. Podľa odborníka na talianske aperitívy sa podáva ideálne v kombinácii ľad a citrón, no môže sa primiešať aj Prosecco.

Už vieš, aký nápoj namiešajú v Little Italy tebe?

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Trendové videá