Svetoznámy seriál rozhádal politikov: Prezident Macron a starosta Ríma si posielajú odkazy cez internet

  • Americký seriál si obľúbili tisícky Slovákov
  • Emmanuel Macron a starosta Ríma si medzi sebou posielajú odkazy
  • Seriál Emily in Paris im totiž pomáha s turizmom
Macron starosta Ríma a Emily in Paris
Ilustračné foto TASR/Martin Baumann, Instagram/emilyinparis, Facebook/Roberto Gualtieri
  • Americký seriál si obľúbili tisícky Slovákov
  • Emmanuel Macron a starosta Ríma si medzi sebou posielajú odkazy
  • Seriál Emily in Paris im totiž pomáha s turizmom

Seriál Emily in Paris sa tento rok dočkal štvrtej série. Fanúšikovia si užili dramatické zápletky a nechýbali ani milostné trojuholníky.

Čo však všetkých šokovalo zrejme najviac, bol fakt, že sa hlavná hrdinka na konci presťahovala do Ríma a tvorí pár s talianskym mužom. Prekvapivým zistením bol fakt, že nielen široká verejnosť sleduje tento seriál, ale aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. 

Seriál podporoval turizmus

Aj prezidenti sú len ľudia a ak si chcú oddýchnuť pri Netflix seriáli, nič im v tom nebráni. No pri francúzskom prezidentovi tu zrejme nejde len o divácky zážitok. Emily in Paris podporoval francúzsky turizmus, ukazoval hlavné mesto Paríž a nejakým spôsobom ho ešte viac preslávil, informuje CNN

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Emily In Paris (@emilyinparis)

Svedčí o tom aj fakt, že bytovka, v ktorej seriálová Emily Cooper bývala, je teraz na Google mapách označená ako turistická atrakcia. Seriáloví nadšenci si tak chodia pozerať okrem hlavných a klasických pamiatok aj toto miesto.

Emily v Paríži turistická atrakcia
zdroj: reprofoto/Google Maps

Herečka Lily Collins, ktorá postavu Emily stvárňuje, sa však na konci seriálu presťahovala a diváci tak mohli „navštíviť“ aj Rím. Netflix navyše oznámil aj piatu sériu, no v ktorom meste budú natáčať zatiaľ známe nie je. 

Macron: Za Emily v Paríži budeme tvrdo bojovať 

Táto zápletka sa ale nepáčila francúzskemu prezidentovi, ktorý v rozhovore pre Variety povedal, že za Emily in Paris budú tvrdo bojovať. „Požiadame ich, aby zostali v Paríži. Emily v Paríži v Ríme nedáva zmysel,“ reagoval. Dodal, že seriál hádže na krajinu dobré svetlo. Zdá sa však, že niektorí francúzski diváci s tým nesúhlasia. 

Hovoria o tom, že seriál pôsobí ako veľké klišé a hádže naopak zlé svetlo na Francúzov, ktorí sú tam vykresľovaní ako tí, ktorí po anglicky nechcú ani pípnuť, sú neochotní, drzí a arogantní. Podľa štúdie francúzskeho National Film Center však faktom zostáva, že seriál prilákal zahraničných turistov aj napriek tomu, že podľa domácich bol „klišé“. 

Na slová Macrona reagoval starosta Ríma

Keďže Francúzsku tento seriál pomohol s turizmom a Emily sa presťahovala do Ríma, mohla by tak „pomôcť“ aj Talianom, ktorí však o turistov určite nemajú núdzu. O tom svedčí aj možné spoplatnenie svetovo známej Fontány Di Trevi, kde sú zástupy ľudí od rána do večera. Okrem toho má Rím veľa iných pamiatok a niektoré z nich už ukázali aj v seriály. 

„Drahý Emmanuel Macron, nebojte sa, Emily sa v Paríži darí dobre. Nikto nemôže kontrolovať jej srdce, nechajte ju rozhodnúť sa,“ vtipne reagoval na kauzu starosta Ríma Roberto Gualtieri na sociálnej sieti X. Ďalej sa vyjadril, že dúfa, že prezident o tom žartoval, pretože Netflix sa určite nebude riadiť slovami hlavy štátu a nepodriadi sa politickému nátlaku. 

Zdroje: Variety.com, CNN

Najnovšie videá

Trendové videá