Najlepší sprievodca Budapešťou: 15 miest, ktoré v metropole Európy musíš navštíviť (CESTOVATEĽSKÉ TIPY)

  • Len 2,5 hodiny vlakom a si v meste plnom architektonických skvostov a chutí
  • Prečo je Budapešť ideálna na krátky výlet a čo všetko tam môžeš zažiť?
Maďarsko, Budapešť, tipy
Ilustračná foto Unsplash/Bence Balla-Schottner
  • Len 2,5 hodiny vlakom a si v meste plnom architektonických skvostov a chutí
  • Prečo je Budapešť ideálna na krátky výlet a čo všetko tam môžeš zažiť?

Maďarsko – krajina, v ktorej sa každý Slovák cíti po návšteve zmenárne aspoň na chvíľu bohatý, má naozaj čím prekvapiť. Jej hlavné mesto, Budapešť, totižto ponúka nespočetné množstvo volaní po preskúmaní. Bol by to asi naozaj hriech ich niektorý víkend nevypočuť. Na prvý pohľad obrovský mestský kolos ťa poteší aj svojimi pokojnými časťami a nebude trvať dlho, kým si ho zamiluješ aj ty.

Stačí jeden krátky výlet a dozvieš sa čo to o oboch historických častiach, Budíne aj Pešti, ochutnáš vyberanú kuchyňu plnú chuti a padnutú sánku budeš z chodníka zbierať pri nejednom architektonickom skvoste. Ak by ti aj to nestačilo, vždy tu je priestor na wellness, prechádzky či párty. Skúsil som to aj ja, no rad je na tebe.

Naozaj na skok

Aj keď hlavné mesto Maďarska nám nie je z Bratislavy také blízke ako napríklad Viedeň, doprava do Budapešti je rovnako jednoduchá. Či už sa vyberieš autom, vlakom alebo autobusom, počítaj minimálne s dvoma hodinami čistého času. Spoje sú však priame, takže s prestupmi si hlavu lámať nemusíš.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: Parking Hungary, T62 Budapest, BKK.hu, Ruin Bars Budapest, Baths Budapest, Terror Háza, MNM, MFAB, Funzine.hu, Britannica.com

Najnovšie videá

Trendové videá