Kotlárove výroky o pandémii pobúrili koalíciu: „Ťažko sa mi hľadá elementárna logika,“ udrel virológ Klempa

  • Kotlár zverejnil výsledky preverovania pandémie covidu
  • Nestretol sa s pochopením odbornej verejnosti ani koaličných kolegov
  • Poslanec trvá na svojom
Na snímke splnomocnenec na prešetrovanie pandémie Peter Kotlár a virológ Boris Klempa.
Peter Kotlár bol menovaný splnomocnencom pre prešetrenie manažmentu a riadenia pandémie na Slovensku. zdroj: TASR/Jaroslav Novák, COINTT
  • Kotlár zverejnil výsledky preverovania pandémie covidu
  • Nestretol sa s pochopením odbornej verejnosti ani koaličných kolegov
  • Poslanec trvá na svojom

Peter Kotlár (nominant SNS) opäť pobúril odbornú verejnosť aj svojich kolegov. Splnomocnenec vlády na prešetrenie manažovania pandémie nedávno zverejnil výsledky svojho preverovania, čím si vyslúžil vlnu kritiky. V správe spomína napríklad, že vakcíny sú neúčinné, nebezpečné a umelo vytvorené, interpretuje TASR.

Nie je to pritom tak dávno, odkedy sme ťa informovali, že politik vyhlásil, že pandémia vlastne vôbec nebola. Už vtedy opozícia apelovala na jeho odvolanie. Teraz však situácia eskaluje ešte viac.

Pandémia nebola

Júnového mimoriadneho zdravotníckeho výboru v Národnej rade SR sa zúčastnili okrem splnomocnenca aj ďalší politici a lekári. Ten na stretnutí vyhlásil, že na Slovensku vlastne žiadna pandémia nebola. „V závere môjho vyšetrovania, ktoré prednesiem v septembri, je aj jasný dôkaz toho, že na Slovensku pandémia nebola z hľadiska toho, čo pandémia znamená, z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov. Nech sa páči, napíšte si to,“ uviedol pred pár mesiacmi.

Odborník na zdravotníctvo zo strany SaS Tomáš Szalay jeho výroky kritizoval na sociálnej sieti, kde exministerku vyzval, aby ho odvolala. Z jeho vyjadrení ale prekvapený nebol. „Potom, čo nás vraj počas plošného testovania práškovali z lietadiel, ma už od Kotlára neprekvapí nič. Neviem, či tomu, čo hovorí, naozaj verí. Ak áno, je mi ho ľúto. Ak nie, ak to robí z kalkulu – ako napr. Alex Jones v USA –, tak je to cynické, bezcharakterné chrapúnstvo,“ nebral si servítku pred ústa.

Szalay tiež napísal, že nerozumie, ako chce Kotlár vysvetliť pozostalým po vyše 20-tisíc obetiach covidu, že pandémia nebola. „Ale ak pandémia nebola, Kotlár nemá dôvod zastávať svoju funkciu. A robiť nám ešte hanbu vo WHO. Tvorbu zdravotnej politiky by malo mať na starosti ministerstvo zdravotníctva. Nie niekto, kto vyskočil na policu a myslí si, že je kompót,“ uzavrel rázne.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: TASR, Archív Startitup, Facebook/SaS, Instagram/tomasszalay, Aktuality, Facebook/Martina a Peter, TA3, Telegram/Martinka a Peter, Facebook/Martina a Peter, Forbes, FBI, STVR, STVR, SME, TS SaS, TA3, Slovenská lekárska komora, Instagram/ŠÚKL, SAV, SSAKI, SVLS, Lekárska fakulta Univerzity Komenského v Bratislave, Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline, Facebook/Univerzitná nemocnica v Bratislave, The Lancet Respiratory Medicine, Asociácia inovatívneho farmaceutického priemyslu

Najnovšie videá

Trendové videá