Nová sieť drogérií na Slovensku otvára už zajtra. Zamestnancov láka na štedrý plat

  • Sieť drogérií Hebe otvára prvé predajne
  • Firma zdieľa majiteľa s Biedronkou
  • Hľadá zamestnancov aj na východe Slovenska
Predajňa Hebe.
Ilustračné foto Wikimedia Commons/XoRiK
  • Sieť drogérií Hebe otvára prvé predajne
  • Firma zdieľa majiteľa s Biedronkou
  • Hľadá zamestnancov aj na východe Slovenska

Slovenský trh s kozmetikou sa rozrastá o nového hráča. Ako sme ťa už informovali, poľská sieť drogérií Hebe, známa svojím širokým sortimentom produktov pre starostlivosť o pleť a zdravie, otvára svoju prvú kamennú predajňu na Slovensku.

Okrem toho, že už zajtra otvorí prvú predajňu v Bratislave, čoskoro sa chystá aj na východ. Na portáli Profesia už dokonca zháňa zamestnancov. 

„Nový obchod s kozmetikou Hebe expanduje na slovenský trh a svoju prvú predajňu na Slovensku otvorí 17. októbra na -1 poschodí v Eurovea. Hebe ponúka 20-tisíc výrobkov rôznych značiek na jednom mieste,“ informuje nákupné centrum v Bratislave. 

Hebe, založená v roku 2011, sa rýchlo etablovala na poľskom trhu. S viac ako 350 predajňami a výnosmi blížiacimi sa pol miliarde eur sa stala miláčikom nakupujúcich.

Má rovnakých majiteľov ako Biedronka

Sortiment drogérie zahŕňa produkty svetových značiek, ekologickú kozmetiku aj vlastnú produktovú líniu. Expanzia na Slovensko je podľa portálu Aktuality súčasťou širšej stratégie Hebe na posilnenie svojej pozície v strednej Európe.

Hebe je súčasťou spoločnosti Jerónimo Martins, ktorá na Slovensku prevádzkuje aj poľské diskontné supermarkety Biedronka. 

Sieť drogérií už začala lákať nových zamestnancov. Jerónimo Martins Drogerie i Farmacja ponúka dve pracovné pozície na portáli Profesia. Prvá je obchodný konzultant v Bratislave, s platovým rozmedzím od 1 100 eur mesačne. Náplň zahŕňa prácu s produktmi a starostlivosť o zákazníkov.

Druhá je pozícia vedúceho predajne v Prešove s platovým začiatkom od 1 800 eur mesačne, kde vedúci manažuje tím a zodpovedá za prevádzku predajne. Obe pozície poskytujú benefity ako bonusy a Multisport kartu. 

„Sme skupina ľudí, ktorí rozvíjajú kozmetický priemysel v Poľsku a Európe. Patríme medzi lídrov trhu a neustále vytvárame nové smery rozvoja našich predajní a aj v digitálnom svete. Sme hrdí na úspechy, ktoré sme dosiahli za posledných 12 rokov, ale nezastavujeme sa a chceme viac,“ tvrdí o sebe Hebe.

Vláda podporí nového zamestnávateľa

Spoločnosť Mobis Slovakia, ktorá je dcérskou firmou kórejskej Hyundai Mobis, dostane na zriadenie novej prevádzky v Novákoch štátny investičný stimul 26,25 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov.

Firma rozšíri výrobu o systémy elektrickej hnacej sústavy pre elektromobily a do roku 2028 plánuje v novej prevádzke zamestnať 281 ľudí. Vyplýva to z materiálu, ktorý v utorok schválila vláda.

Mobis plánuje do konca roka 2025 investovať minimálne 174,3 milióna eur, ako oprávnené náklady na dlhodobý hmotný majetok vo forme pozemkov, budov a strojov, prístrojov a zariadení. Produkciu bude nový závod dodávať spoločnostiam Kia Motors Slovakia a tureckému Hyundai Assan Otomotiv San (Hyundai Assan).

V neskoršej fáze začne závod dodávať aj pre Hyundai Motors Czech Republic. Počiatočná fáza výroby predpokladá, že 50 % produkcie bude určených pre Kia Slovakia a 50 % pre Hyundai Assan. Jediným spoločníkom Mobis Slovakia je kórejská spoločnosť Hyundai Mobis.

Slovenská prevádzkareň založená v roku 2004 vyrába automobilové moduly a iné automobilové komponenty (brzdové systémy, 48 V batériové systémy, palubné dosky), pričom prijímateľ v roku 2023 zamestnával 2 057 pracovníkov.

Firme bola v minulosti dvakrát poskytnutá investičná pomoc v rôznych formách v celkovej hodnote 52,9 milióna eur a bol ňou tak podporený vznik 1 119 nových pracovných miest.

Zdroje: Aktuality, Redakcia Startitup, Profesia, Europe, TASR

Najnovšie videá

Trendové videá