EXKLUZÍVNE Matej predáva nehnuteľnosti v Thajsku Slovákom: Byt 5 km od pláže tu kúpiš za 30 000 eur

  • Čoraz viac Slovákov nakupuje nehnuteľnosti v zahraničí
  • Thajská Pattaya je podľa odborníka skvelou možnosťou
Matej Telek
Archív Matej Telek
  • Čoraz viac Slovákov nakupuje nehnuteľnosti v zahraničí
  • Thajská Pattaya je podľa odborníka skvelou možnosťou

Čoraz viac Slovákov sa v posledných rokoch rozhoduje investovať do nehnuteľností mimo svojej krajiny. Matej Telek, realitný špecialista QUICKREAL, tvrdí, že kúpu investičnej nehnuteľnosti v thajskej Pattayi považuje za jedno z najlepších rozhodnutí vo svojom živote.

„Zlaté pravidlo biznisu hovorí, že obchodník by nikdy nemal predávať to, čo by si sám nekúpil. Tak to bolo aj v mojom prípade, a svojim ‚prvým klientom‘ som bol práve ja,“ prezradil nám. 

Okrem toho, že sa Telek vo výhodných nehnuteľnostiach skutočne vyzná, je aj vášnivým cestovateľom. Za posledné tri roky precestoval viaceré ázijské krajiny v snahe uspokojiť dopyt svojich klientov. 

Ako vysvetľuje, množstvo ľudí sa po vypuknutí vojny na Ukrajine začalo zaujímať o investovanie do nehnuteľností mimo Európy.

Telek si kvôli rastúcemu záujmu obul svoje cestovateľské topánky a precestoval Spojené arabské emiráty, Thajsko aj Malajziu. Tieto krajiny mu totiž dávali najväčší zmysel v rámci možného nákupu.

Medzi jeho kritériá pri hľadaní ideálneho miesta patrilo bezpečné umiestnenie kapitálu, nárast hodnoty, príjem z prenájmu a tiež možnosť druhého domova počas dôchodku či v prípade, ak by sa geopolitická situácia v Európe zhoršila. 

Prečo práve Pattaya

Už po prvom mesiaci v Thajsku realitný špecialista zistil, že našiel skutočný zlatý grál. Počas opakovaných návštev Thajska v posledných dvoch rokoch v ňom strávil dokopy viac než pol roka. Na každom z potenciálne zaujímavých miest na investíciu strávil celé týždne. 

„Zameral som sa najmä na čísla – počty zahraničných turistov, ktorí jednotlivé lokality navštevujú, vývoj cien nehnuteľností, ceny krátkodobých aj dlhodobých prenájmov, ale hlavne na rozvoj infraštruktúry jednotlivých regiónov, intenzitu novej výstavby, atmosféru v mestách a celkovú atraktivitu investičných príležitostí,“ vysvetľuje.

Navštívil Bangkok, Chiang Mai, Pattayu, Krabi, Phuket a množstvo menších thajských ostrovov. Víťaz bol jasný. Pattaya ponúka najlepší mix jednotlivých parametrov v rámci Thajska a je tak investičnou jednotkou do apartmánov pre cudzincov. 

Viac o tom, aké výhody Pattaya ponúka, ako vyzerá celý proces kúpy pre Slovákov a prečo sa ti oplatí rozmýšľať aj nad „plánom B“, ti prezradí sám Matej Telek v exkluzívnom rozhovore.

  • Prečo sa Slováci rozhodujú investovať do nehnuteľností v zahraničí
  • Prečo je Pattaya atraktívna pre investície do nehnuteľností
  • Ako vyzerá proces kúpy nehnuteľnosti pre Slovákov v Thajsku
  • Na čo by mali investori myslieť pred kúpou apartmánu v Pattayi

Aké výhody ponúka Pattaya pre ľudí, ktorí tam chcú investovať do nehnuteľností?

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroj: QUICKREAL

Najnovšie videá

Trendové videá