Tragédia na východe: Pri výkopových prácach zasypalo robotníka, zraneniam podľahol

  • Pri výkopových prácach v Záborskom zasypalo človeka
  • Na mieste sú všetky záchranné zložky
Na snímke nové vozidlo ambulancie MIJ Záchrannej zdravotnej služby Bratislava.
Ilustračné foto TASR/Pavel Neubauer
  • Pri výkopových prácach v Záborskom zasypalo človeka
  • Na mieste sú všetky záchranné zložky

V Záborskom pri Prešove sa pri výkopových prácach v priemyselnom parku odohrala vážna nehoda. Zem zasypala jedného pracovníka a všetky záchranné zložky okamžite zasiahli.

Na mieste sa pohybujú hasiči, záchranári aj ďalší odborníci, ktorí pracujú na zabezpečení situácie. O tomto incidente informoval operačný dôstojník z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

„Osobu zasypalo pri výkopových prácach počas výstavby výrobnej haly,“ uviedol operačný dôstojník. Ako spresnil, na mieste zasahuje desať hasičov z Prešova.

Náročná akcia

Ako informuje portál tvnoviny.sk, incident sa stal na stavenisku priemyselného parku, kde práve budujú novú výrobnú halu. Pravdepodobne kvôli položeniu potrubia tam prebiehajú aj výkopové práce.

Jama má približne päť metrov do hĺbky a šírku okolo jedného metra. Muža zasypala hlina až po prsia. Hoci mal hlavu nad povrchom, stratil vedomie a nereagoval. Hasiči ho vyslobodzovali približne 45 minút.

Po vyhrabaní ho prevzali lekári, ktorí prileteli z Košíc vrtuľníkom. Lekár však už mohol iba potvrdiť, že muž zomrel. Hasič, ktorý sa podieľal na zásahu, priznal, že išlo o náročnú akciu. Museli najprv stabilizovať stenu, aby sa nezrútila, čo im zobralo drahocenné minúty.

Správu aktualizujeme.

Zdroje: TASR, tvnoviny.sk

Najnovšie videá

Trendové videá