EXKLUZÍVNE Bývalý funkcionár SIS si nedal servítku pred ústa. „Poviem, ako to bolo so sátorovcami“

  • Hosťom v štúdiu Na Stope s Ivanom Megom bol exfunkcionár SIS Roman Osuský
  • Reagoval aj na otázku, kto je zodpovedný za vyvraždenie viac ako 200 ľudí gangom okolo Ľudovíta Sátora
Hosťom v relácii Na Stope s Ivanom Megom bol bývalý exfunkcionár SIS Roman Osuský
Startitup
  • Hosťom v štúdiu Na Stope s Ivanom Megom bol exfunkcionár SIS Roman Osuský
  • Reagoval aj na otázku, kto je zodpovedný za vyvraždenie viac ako 200 ľudí gangom okolo Ľudovíta Sátora

Viac ako dvadsať rokov bol príslušníkom Slovenskej informačnej služby. Presnejšie od roku 1994 do roku 2015. Teda v období, keď vyvraždil Ľudovít Sátor a jeho gang na juhu Slovenska viac ako 200 ľudí. Roky pracoval v utajenom režime, v prostredí organizovaného zločinu.

Do štúdia Na Stope s Ivanom Megom prišiel bývalý riaditeľ útvaru Slovenskej informačnej služby na boj proti organizovanej kriminalite Roman Osuský.

V súvislosti s vyvraždením viac ako 200 ľudí na juhu Slovenska reportér Ivan Mego spovedal niekdajšieho policajného viceprezidenta a neskôr aj prezidenta Jaroslava Spišiak a dlhoročného politika a trojnásobného podpredsedu parlamentu Bélu Bugára. Tí pri otázkach o zodpovednosti za vyvraždenie stoviek ľudí ukázali prstom na Slovenskú informačnú službu…

A práve tieto výroky postavili Romana Osuského na nohy a rozhodol sa o práci Slovenskej informačnej služby prehovoriť, tak ako nikdy predtým.

Jaroslavovi Spišiakovi ale aj Bélovi Bugárovi poslal niekoľko tvrdých odkazov. Nad ich vyjadreniami o tom, že si SIS neplnila svoje úlohy, že neposkytli Jaroslavovi Spišiakovi informácie o preukaze SIS s menom Ľudovíta Sátora, či nad slovami Bélu Bugára o akomsi vražednom komande, ktoré malo problém so sátorovcami vyriešiť, iba krútil hlavou.

Roman Osuský ako dlhoročný príslušník Slovenskej informačnej služby istú zodpovednosť za vyvraždenie viac ako dvoch stoviek ľudí na juhu Slovenska pripustil. No iba v kontexte, že možno mohli poslať policajtom viac informácií. Odmieta však, že by neposlali žiadne.

„My sme o miznutí ľudí na juhu Slovenska aj fungovaní zločineckej skupiny okolo Ľudovíta Sátora na políciu poslali niekoľko informácií. Nikdy sme však nedostali spätnú väzbu, ako bolo s informáciami naložené a či sa potvrdili,“ reagoval na otázky reportéra Ivana Mega bývalý funkcionár SIS Roman Osuský.

A k tomu pridal aj historku, ktorá sa dohrala pri stretnutí funkcionárov Slovenskej informačnej služby a funkcionárov policajného prezídia, medzi ktorými bol aj Jaroslav Spišiak. Toto stretnutie sa konalo podľa slov Romana Osuského práve kvôli mafii na juhu Slovenska.

„Pri otázke, ako vieme polícii pomôcť, reagoval vtedajší policajný viceprezident Jaroslav Spišiak slovami, že im najviac pomôžeme, keď sa nebudeme do ničoho miešať,“ nechal sa počuť bývalý šéf útvaru SIS na boj proti organizovanej kriminalite Roman Osuský.

Celý rozhovor s Romanom Osuským v relácii Na Stope s Ivanom Megom o hľadaní odpovede na otázku, kto je zodpovedný za vyvraždenie viac ako 200 ľudí na juhu Slovenska, si môžeš pozrieť TU:

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá