AKTUÁLNE Tragická nehoda na juhu Slovenska: Strop domu zasypal matku so synom

  • Tragická nehoda na juhu Slovenska
  • Strop sa zosypal na matku a jej syna
Hasiči a policajti
Ilustračná fotografia TASR/Pavol Zachar
  • Tragická nehoda na juhu Slovenska
  • Strop sa zosypal na matku a jej syna

Rimavskosobotskí hasiči čelili mimoriadne náročnému zásahu v obci Hostišovce. Viac ako hodinu a pol pracovali na vyhrabaní dvoch ľudí zasypaných pod sutinami. Strop starého domu sa zrútil na matku a jej syna, pričom jeden z nich, bohužiaľ, zraneniam podľahol.

Nešťastie v rodinnom dome

Ako informoval portál noviny.sk, k tragickej udalosti došlo v malej obci na juhu Slovenska v Hostišovciach. 17. októbra 2024 vo večerných hodinách boli hasiči povolaní k dvom osobám. Pod stropom, ktorý sa zrútil, skončili matka a jej chorý, mentálne znevýhodnený syn.

Okrem hasičov boli na mieste aj záchranári a policajti. Hasiči ručne odpratávali balvany a trámy. Ako prvú sa podarilo nájsť 51-ročnú ženu. Miestna obyvateľka informovala: „Ona už nejavila známky života vôbec. A tak asi po trištvrte hodine (našli) syna. On bol zavalený viac.“

33-ročný Tibor sa narodil s mentálnym znevýhodnením. Po páde stropu ho zo sutín vďaka záchranným zložkám našli krátko po ôsmej hodine večer. Hoci prežil a bol pri vedomí, pravdepodobne si neuvedomoval, čo sa okolo neho deje.

Po prvotnom ošetrení bol sanitkou prevezený do nemocnice v Rimavskej Sobote. Následne ho preložili na palubu vrtuľníka a letecky ho transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici, kde mu poskytnú ďalšiu starostlivosť.

Zrútenie stropu na dome, v ktorom býval Tibor so svojou matkou, bude vyšetrovať polícia. V rámci vyšetrovania sa začalo trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia. Odborníci budú skúmať, či nedošlo k zanedbaniu údržby budovy alebo k iným faktorom.

Správu budeme aktualizovať. 

 

Zdroj: noviny.sk

Najnovšie videá

Trendové videá