Slovenka Dalma vlastní pole dance štúdio, o ktoré je veľký záujem: Investovala som veľa, za tú cenu môžem mať byt

  • Dalma má to šťastie, že ju pole dance živí
  • O jej hodiny je veľký záujem
  • Do štúdia investovala toľko, že by za to mohla mať vlastný byt
Dalma si vybudovala úspešné pole dance štúdio
Dalma si vybudovala úspešné pole dance štúdio Dalma Kručayová
  • Dalma má to šťastie, že ju pole dance živí
  • O jej hodiny je veľký záujem
  • Do štúdia investovala toľko, že by za to mohla mať vlastný byt

Pole dance nie je len šport, ale aj forma sebavyjadrenia. Pre mnohé ženy znamená oveľa viac ako len fyzickú aktivitu. Je to spôsob, ako nájsť rovnováhu medzi silou a eleganciou.

Jednou z inšpirujúcich žien venujúcich sa pole dance už dlhé roky je aj inštruktorka, ktorá si touto formou tanca prešla vlastnou cestou.

Slovenka Dalma si otvorila vlastné pole dance štúdio v Bratislave a dnes svojimi hodinami pomáha iným ženám objaviť krásu tohto športu. V rozhovore sa dozvieš, aké boli jej začiatky, čomu všetkému sa musela prispôsobiť a prečo je pre ňu pole dance neoddeliteľnou súčasťou života. 

  • Ako vyzerajú hodiny pole dance a prečo je tento šport ťažší, než sa na prvý pohľad zdá?
  • V čom spočíva úspech pole dance?
  • V čom sa líši pole dance štúdio Dalmy od ostatných štúdií na Slovensku?
  • Ako sa jej podarilo vybudovať úspešné pole dance štúdio, ktoré ju živí?

Kedy a prečo si začala s pole dance?

S pole dance som začala zhruba pred desiatimi rokmi. Dôvodov bolo viacero, no hlavným bolo to, že nám zomrel psík a potrebovala som nejako vyplniť voľný čas, zamestnať sa niečím, respektíve niekde vypnúť hlavu.

Od malička som sa hýbala, preto som hľadala niečo, čo by nebolo také prvoplánové a tradičné, a tak som sa dostala k pole dance. Pre mňa to bolo ideálne spojenie sily a ladnosti.

Ako dlho ti trvalo, kým si sa naučila pole dance natoľko, že si bola schopná ho vyučovať? Ako vyzeral celý proces a musela si prejsť školením?

S vyučovaním pole dance som začala asi po dvoch rokoch, no je to veľmi individuálne, pretože to závisí od toho, koľko času tomu človek chce a môže venovať. Začínala som, samozrejme, so začiatočníckymi hodinami, kde som už mala istotu v trikoch a ich technike, a popritom som sa stále samovzdelávala (rozumej sociálne siete, kde čerpám inšpiráciu stále), aby som napredovala a mohla moje študentky učiť stále nové veci.

V tom čase na Slovensku pole dance trpel na mnohé predsudky a žiadne školenia sa nerobili, až o pár rokov neskôr som sa začala zúčastňovať workshopov so zahraničnými lektormi a to sa snažím udržiavať až dodnes.

V čom spočíva úspech pole dance? Je to o technike, sile alebo zručnosti?

Pole dance je šport ako každý iný, takže úspech spočíva najmä v drine a nevzdávaní sa. Určite je potrebná dobrá technika, všetko sa ľahšie naučíš, keď vieš ako. Na to je tu však tréner, aby ťa správnu techniku naučil. Ja na hodinách rozlišujem, či mi príde človek preto, aby sa síce naučil niečo nové, pekné na fotku, ale príde najmä preto, aby vypol hlavu, vtedy sú tie tréningy menej náročné silovo. Ideme pomalšie, aby si to najmä každý užil a ako bonus majú tú peknú fotku alebo video.

Potom sú tréningy, kde chodia ľudia si poriadne zamakať, prípadne majú nejakú vidinu súťaže/vystúpenia. Tieto tréningy sú určite fyzicky náročnejšie a je tam potrebná aj väčšia sila či zručnosť. Je to veľmi rozmanité a v podstate záleží na človeku, čo od pole dance očakáva.

Dalma pole dance

Kedy sa ti podarilo otvoriť vlastné štúdio a bol o tvoje kurzy od začiatku veľký záujem?

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá