Luxusný penthouse predal za 7,5 milióna: Michal vlastní realitnú kanceláriu v Dubaji, pre Slovákov má 5 tipov

  • Michal Fusek vlastní realitnú kanceláriu v Dubaji
  • Nehnuteľnosti sú tu často návnadou
  • Radí, ako sa im vyhnúť
Michal Fusek nehnuteľnosti Dubaj
Ilustračné foto Instagram/Michal Fusek
  • Michal Fusek vlastní realitnú kanceláriu v Dubaji
  • Nehnuteľnosti sú tu často návnadou
  • Radí, ako sa im vyhnúť

Michal Fusek je úspešný muž, ktorý založil TRIM Real Estate v Dubaji. Toto mesto ho vždy fascinovalo svojím dynamickým rozvojom, inovatívnou architektúrou a tiež tým, že dokázalo prilákať investorov z celého sveta.

Už keď tam prišiel prvýkrát, všimol si, ako sa realitný trh odlišuje od toho slovenského a videl v tom potenciál. 

Nápad založiť realitnú spoločnosť TRIM Real Estate prišiel podľa jeho slov prirodzene. „Po rokoch skúseností s realitným trhom sme si uvedomili, že môžeme ponúknuť niečo špeciálne – osobný prístup pre investorov zo Slovenska a Česka, ktorí hľadajú bezpečné a zaujímavé príležitosti na diverzifikáciu svojich portfólií v Dubaji,“ hovorí. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Fusek | Real Estate Dubai | Abu Dhabi | RAK | 🇬🇧🇸🇰🇨🇿 (@michalfusek.dubai)

Ich realitná kancelária popri kúpe a predaji nehnuteľností poskytuje komplexné služby, vrátane poradenstva v oblasti investícií, správy nehnuteľností a pomoci pri prenájme – krátkodobom či dlhodobom.

„Taktiež zabezpečujeme právne poradenstvo, asistenciu pri vybavovaní financovania, vybavovanie rezidenčných víz a zakladanie firiem pre klientov, ktorí chcú rozbehnúť svoje podnikanie v Dubaji.“

Poznáte silný podnikateľský príbeh?
Reklama
Nominovať
Reklama
Nominovať
Nominujte ho v novom ročníku súťaže EY Podnikateľ roka tu →

Rozdiely medzi realitným trhom v Dubaji a na Slovensku

V Dubaji je realitný trh dynamický, rastie veľmi rýchlo a ponúka rozličné investičné možnosti. „Slovenský realitný trh je oveľa stabilnejší a pomalší,“ zdôrazňuje Michal.

Dubaj je podľa neho vyhľadávanejší práve pre skvelú infraštruktúru, vysokú kvalitu života, nulové dane na príjmy, kapitálové zisky a výnimočnú bezpečnosť. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Fusek | Real Estate Dubai | Abu Dhabi | RAK | 🇬🇧🇸🇰🇨🇿 (@michalfusek.dubai)

„Tiež sa tu nachádza množstvo projektov, ktoré majú medzinárodný význam a priťahujú pozornosť investorov z celého sveta,“ dodal. Ak sa chce udržať „v hre“, musí pochopiť, ako rýchlo sa trh mení a vyvíja.

„Výzvou je aj veľká konkurencia, keďže v realitnom sektore pôsobí mnoho hráčov. Na Slovensku je zase trh konzervatívnejší a menej náchylný na také rýchle zmeny.“

Podľa Michala by mali slovenskí a českí investori zvážiť investovanie do nehnuteľnosti v Dubaji na diverzifikáciu svojho portfólia. „Dubaj ponúka jedinečné príležitosti, ktoré nie sú k dispozícii na domácom trhu.“ 

Vysvetľuje, že diverzifikácia portfólia v zahraničí, najmä v Dubaji, vie priniesť vysoký výnos a stabilitu v dlhodobom horizonte.

O aké nehnuteľnosti v Dubaji majú najväčší záujem klienti zo Slovenska a Česka?

Michal má na toto jasnú odpoveď. Zaujímajú ich nehnuteľnosti v prímorských lokalitách, ktoré ponúkajú výhľad na more a prístup k pláži. „Popri nich však prebieha aj veľa transakcií v cenovej hladine okolo 250 000 eur, najmä v lokalitách ako Jumeirah Village Circle (JVC) a Jumeirah Village Triangle (JVT).“

Tieto oblasti sú obľúbené pre svoju možnosť krátkodobého a dlhodobého prenájmu, čo ich robí atraktívnymi pre investorov, ktorí hľadajú stabilné výnosy. 

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá