„Čo sa budeme meniť na nejakých Hulkov?“ Kotlár sa vyhráža odchodom, Šutajovi Eštokovi už neverí

  • Peter Kotlár vyhlásil, že stratil dôveru voči Šutajovi Eštokovi
  • Ak vláda neschváli jeho požiadavky, vzdá sa svojho postu
Peter Kotlár
Ilustračné foto TASR/Jaroslav Novák
  • Peter Kotlár vyhlásil, že stratil dôveru voči Šutajovi Eštokovi
  • Ak vláda neschváli jeho požiadavky, vzdá sa svojho postu

Peter Kotlár, vládny splnomocnenec, vyhlásil, že stratil dôveru voči ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi. Informujú o tom TV Noviny.

Zároveň oznámil, že ak vláda neschváli jeho navrhované šesťbodové uznesenie, odstúpi z funkcie splnomocnenca a zostane pôsobiť len ako poslanec Národnej rady SR.

Kotlár na tlačovej konferencii položil provokačnú otázku: „Čo sa budeme meniť na nejakých Hulkov?“ Kotlár si stojí za svojimi kontroverznými tvrdeniami, že mRNA vakcíny menia ľudskú DNA, napriek tomu, že to odborníci a Európska lieková agentúra opakovane vyvrátili. 

Minister vnútra Šutaj Eštok včera oznámil vytvorenie vyšetrovacej skupiny zameranej na možnú trestnoprávnu zodpovednosť počas pandémie COVID-19.

Kotlár však odmietol spoluprácu, vyjadrujúc nedôveru nielen voči ministerstvu vnútra, ale aj zdravotníctva. Tvrdí, že minister spochybnil jeho prácu.

Prešetrovanie pandémie kritizujú

Ako sme ťa včera informovali, poslanec opozičného Progresívneho Slovenska Oskar Dvořák tvrdí, že Peter Kotlár, dostáva príspevok 50-tisíc eur na prešetrenie pandémie.

„Minister vnútra Šutaj Eštok dnes celému Slovensku oficiálne potvrdil, že splnomocnenec vlády Kotlár je úplne zbytočný. Nič neprešetruje, iba konšpiruje. Za tieto konšpirácie dostáva pekný príplatok k svojmu poslaneckému platu. 50-tisíc eur len za toto volebné obdobie. A celá jeho dezinformačná výprava vrátane limuzíny a šoféra možno aj dvakrát toľko. To všetko v čase, kedy si všetci musíme uťahovať opasky kvôli Ficovej drahote,“ upozornil Dvořák.

Zároveň uviedol, že manažovanie pandémie už vyšetruje generálna prokuratúra a vyšetroval ju aj Najvyšší kontrolný úrad SR. „Teraz minister vnútra vytvoril ďalší vyšetrovací orgán. Je to len ďalší dôkaz, že Robertovi Ficovi sa nechce vládnuť a vyrába len chaos,“ dodal Dvořák.

Podľa Šutaj Eštoka sa rozhodli prešetrovanie znova otvoriť, pretože „predchodcovia rozhajdákali peniaze“. Cieľom je preskúmanie podozrenia z korupcie a zlé nakladanie s verejnými financiami. Vyšetrovať chcú aj politikov, ktorí rozhodovali o verejných financiách v rokoch 2020 – 2022.

Minister vnútra očakáva spoluprácu od všetkých inštitúcií, vrátane splnomocnenca vlády Petra Kotlára, ktorý však nebude priamo pôsobiť v tíme. 

Matovič sa vyjadril ostro

Expremiér Igor Matovič sa k novootvorenému prešetrovaniu vyjadril na sociálnych sieťach. 

„Ten, kto sa ako potkan cez mŕtvoly prehrýzol k moci, dnes zriaďuje vyšetrovaciu komisiu s cieľom zistiť, kto môže za 20-tisíc mŕtvych ľudí počas covidu. Nuž, odpoveď každý súdny človek pozná už roky – za akékoľvek zbytočné úmrtia môžu tí, ktorí v čase, keď mali vyzývať svojich voličov, aby si chránili svoje zdravie – ziapali po námestiach plných starých ľudí ‚Rúška dole!‘,“ napísal.

„Štvať ľudí počas pandémie proti zdravotníckym opatreniam, ktorých cieľom bolo chrániť zdravie a životy najmä chorých, starých, imobilných či onkologických pacientov, je najpodlejší čin, aký môže politik počas pandémie spáchať,“ rozhorčil sa Matovič.

 

Zdroje: TV Noviny, Redakcia Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá