Huliak, Ľupták a Ševčík opúšťajú poslanecký klub SNS. Ostro skritizovali Tarabu aj Danka

  • Rudolf Huliak odchádza z SNS
  • Oznámil to na tlačovej konferencii
Rudolf Huliak odchod SNS
Rudolf Huliak oznamuje odchod zo SNS Startitup
  • Rudolf Huliak odchádza z SNS
  • Oznámil to na tlačovej konferencii

Poslanec Rudolf Huliak spolu s poslancami Ivanom Ševčíkom a Pavlom Ľuptákom odchádzajú z klubu SNS. Na tlačovej konferencii uviedli, že budú podporovať koalíciu aj naďalej. Huliak však široko kritizoval ministra životného prostredia za SNS Tomáša Tarabu.

„My, členovia Národnej koalície v klube SNS ideme po skončení tejto tlačovej konferencie okamžite do podateľne, máme tu žiadosť, kde deklarujeme, že odchádzame z poslaneckého klubu SNS. Stávame sa nezávislými poslancami národnej rady. Ale chceme deklarovať, že v plnej miere podporujeme vládu Roberta Fica (Smer-SD), budeme hlasovať v rámci koaličnej zmluvy, dodržiavať vládny program a budeme absolútne súčinní, čo sa týka dodržiavania koaličnej zmluvy, vrátane akceptácie nominanta Hlasu-SD na post predsedu národnej rady.“

Huliak odchod poslancov vysvetlil tým, s nimi strana SNS nekomunikovala. Údajne im taktiež zablokovala vstup na koaličné rady. „Snaha bola, úspech sa nedostavil a skrátka s nami komunikované nie je,“ nechal sa počuť Huliak na konferencii. 

Ševčík a Ľupták pôsobia v strane Národná koalícia, ktorej je Huliak predsedom. Všetci traja budú pôsobiť ako nezaradení poslanci. 

O vyjadrenie k odchodu poslancov sme požiadali aj tlačové oddelenie Slovenskej národnej strany.

Zdroj: SIU

Najnovšie videá

Trendové videá