Najexkluzívnejší malý dom na svete za 23 000 eur. Dvaja bratia predstavili revolučné luxusné bývanie (FOTO)

  • Estónska spoločnosť ÖÖD predstavila Zlatý dom
  • Ide o unikátny projekt, ktorý spája luxusné bývanie s prírodou
ÖÖD
ÖÖD
  • Estónska spoločnosť ÖÖD predstavila Zlatý dom
  • Ide o unikátny projekt, ktorý spája luxusné bývanie s prírodou

V svete luxusného bývania sa objavil nový klenot, ktorý posúva hranice dizajnu a exkluzivity. Estónska spoločnosť ÖÖD, známa svojimi inovatívnymi malými domami a kabínami, predstavila svoj najnovší a najambicióznejší projekt – Zlatý dom ÖÖD. Tento unikátny koncept nielen redefinuje pojem luxusného bývania v prírode, ale prináša aj nový rozmer do sveta glampingu.

Zrod zlatej vízie

Príbeh Zlatého domu ÖÖD sa začal rovnako ako mnohé iné veľké inovácie – osobnou skúsenosťou a víziou. Bratia Jaak a Andreas Tiikovci, zakladatelia spoločnosti ÖÖD, vyrastali obklopení estónskou prírodou. Práve táto blízkosť k prírode ich inšpirovala k vytvoreniu niečoho výnimočného.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ÖÖD Mirror Houses (@oodhouses)

„Chceli sme vytvoriť priestor, kde sa príroda a luxus harmonicky prelínajú,“ vysvetľuje Andreas Tiik. „Zlatý dom je vyvrcholením našej snahy o dokonalé spojenie pohodlia, dizajnu a prírodného prostredia.“

Revolučný dizajn za desiatky tisíc eur 

Zlatý dom ÖÖD je skutočným technologickým a dizajnérskym majstrovským dielom. Jeho najvýraznejším prvkom je fasáda zo špeciálneho zlatisto lesklého skla, ktoré bolo vyvinuté exkluzívne pre tento projekt. Toto sklo má unikátnu schopnosť meniť svoj vzhľad v závislosti od denného svetla a ročného obdobia, čím vytvára fascinujúcu hru odrazov a svetla.

Domy, ktoré zároveň môžu slúžiť aj ako kancelárie, môžu mať 9,36 m², 21,1 m², prípadne veľkosť podľa požiadaviek klienta – custom. Cena prefabrikovaných stavieb sa pohybuje od 22 900 eur po 49 900 eur. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Journey More (@journey.more)

Interiér domu nezaostáva za exteriérom. V spolupráci s renomovanou značkou Buster & Punch bol každý detail interiéru starostlivo navrhnutý a vyrobený z prvotriednych materiálov. Výsledkom je priestor, ktorý spája funkčnosť s neobyčajnou estetikou.

Luxus v harmónii s prírodou

Napriek svojmu luxusnému charakteru zostáva Zlatý dom ÖÖD verný filozofii o minimálnom zásahu do prírody. Dom je navrhnutý tak, aby sa dokonale začlenil do okolitého prostredia, pričom jeho reflektívny povrch vytvára ilúziu, že dom takmer splýva s krajinou.

Malý dom, ktorý prepája luxus a prírodu

„Každý detail Zlatého domu bol vytvorený s víziou vytvoriť niečo skutočne výnimočné – miesto, ktoré ponúka nielen jedinečný zážitok z bývania, ale je aj umeleckým dielom samo osebe,“ hovorí Jaak Tiik.

Exkluzivita a dopyt

ÖÖD sa rozhodlo limitovať produkciu Zlatého domu na iba 79 kusov, čo odráža atómové číslo zlata. Toto rozhodnutie nielen zvyšuje exkluzivitu projektu, ale aj podčiarkuje jeho unikátnosť. Ešte pred oficiálnym uvedením na trh spoločnosť zaznamenala viac ako 110 dopytov.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ÖÖD Mirror Houses (@oodhouses)

Očakáva sa, že približne 30 domov bude predaných v Európe a USA, zatiaľ čo zvyšok nájde svoje miesto na Blízkom východe a v ďalších exkluzívnych destináciách po celom svete.

Udržateľnosť a dlhodobá hodnota

Napriek svojmu luxusnému charakteru nezabúda Zlatý dom ÖÖD na udržateľnosť. Použité materiály sú nielen exkluzívne, ale aj trvanlivé a energeticky efektívny dizajn zabezpečuje, že každý dom je postavený tak, aby vydržal generácie pri zachovaní minimálnej ekologickej stopy.

Zlatý dom ÖÖD mal svoju svetovú premiéru na prestížnom podujatí Barrett-Jackson Show v Scottsdale v Arizone, ktoré sa uskutočnilo tento mesiac. Toto podujatie, ktoré je jedným z najväčších automobilových a lifestylových eventov na svete, priťahuje tisíce návštevníkov a predstavovalo ideálnu platformu pre uvedenie takéhoto exkluzívneho produktu.

Prvý Zlatý dom je momentálne na ceste na Island, kde sa uskutoční fotenie pred dodaním prvému zákazníkovi.

Pre tých, ktorí hľadajú skutočne jedinečný zážitok z bývania, ktorý spája luxus, prírodu a inovatívny dizajn, predstavuje Zlatý dom ÖÖD nový štandard. Je to nielen miesto na bývanie, ale aj umelecké dielo, investícia a symbol toho, čo je možné dosiahnuť, keď sa spojí vízia s odhodlaním vytvoriť niečo skutočne výnimočné.

Zdroj: ÖÖD

Najnovšie videá

Trendové videá