-8 °C a sneh. Počasie na Slovensku sa zmení rapídne už čoskoro (PREDPOVEĎ)

  • Na Slovensku je momentálne stabilné počasie
  • Prídu však rapídne zmeny
sneh, zima, predpoveď
Ilustračná fotografia Canva/Julia Filirovska, Canva/microgen
  • Na Slovensku je momentálne stabilné počasie
  • Prídu však rapídne zmeny

Ako informuje portál iMeteo.sk, v nadchádzajúcich dňoch by sa na našom území malo postupne otepľovať. Pekné počasie by malo byť hlavne počas víkendu 25. októbra až 26. októbra 2024, keď sa bude meniť aj čas z letného na zimný.

Aktuálne máme na Slovensku stabilné počasie. Mnohým ľuďom toto obdobie pripomína aj babie leto, no nie je to tak. Aktuálne klimatické podmienky nespĺňajú všetky potrebné kritériá, ktoré sú pre tento jav potrebné. Momentálne si však môžeme užívať teplé dni pred očakávanou zmenou.

Predpoveď počasia na nadchádzajúce dni

Oproti nadchádzajúcim dňom sa počasie zhorší len 23. októbra. Je to spôsobené studeným frontom, ktorý vstúpil na naše územie. Prinesie to oblačné počasie a taktiež sa môžu vyskytnúť malé zrážky, ale len výnimočne.

Najviac zrážok momentálne spadlo na území Bratislavy, a to konkrétne na stanici Bratislava – Koliba. Išlo o 1,7 mm, uvádza iMeteo.sk v druhom článku.

Portál meteo.sk uvádza, že teploty sa vyšplhajú na 11 až 16 stupňov Celzia. Najvyššia teplota 16 stupňov Celzia bude na území západného Slovenska.

Tlaková záťaž je 1, čo znamená, že ide o slabú záťaž.

Počasie od 24. októbra 2024 sa začne veľmi rýchlo zlepšovať. Na Slovensko sa zo severozápadu rozšíri tlaková výš, ktorá prinesie ďalšiu vlnu stabilného počasia. Presúvať sa bude smerom k juhovýchodu a následne sa usadí nad východným Balkánom.

Počas týchto dní sa očakáva počasie s veľmi vysokými teplotami od +13 až do +19 stupňov Celzia. V teplejších regiónoch sa môže teplota vyšplhať až na +20 °C.

Portál TASR, ktorý sa odvoláva na SHMÚ, píše, že v okresoch Banskobystrického kraja a Košického kraja sa môže objaviť hmla. V niektorých okresoch Banskobystrického a Košického kraja si treba v stredu ráno dávať pozor na hmlu s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.

Výstrahy platia pre takmer celý Banskobystrický kraj a okres Rožňava. „Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ pripomína SHMÚ.

Rapídne ochladenie

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: iMeteo.sk, pocasie.sk, meteo.sk , TASR

Najnovšie videá

Trendové videá