Virálne video ako Obama rapuje Eminemov hit, obletelo svet. Predvolebná kampaň v USA ide od tuhého

  • Barack Obama zarapoval kúsok piesne od Eminema – Lose Yourself
  • Spoločne s Eminemom podporili Kamalu Harissovú v nadchádzajúcich voľbách
Barack Obama, Eminem a Kamala Harrisová
Ilustračná fotografia Instagram/Eminem, Barack Obama
  • Barack Obama zarapoval kúsok piesne od Eminema – Lose Yourself
  • Spoločne s Eminemom podporili Kamalu Harissovú v nadchádzajúcich voľbách

V Detroite sa uskutočnil významný predvolebný míting na podporu viceprezidentky Kamaly Harrisovej, demokratickej kandidátky v blížiacich sa prezidentských voľbách USA. Udalosť pritiahla pozornosť najmä vďaka účasti dvoch známych osobností, rapera Eminema a bývalého prezidenta Baracka Obamu, informoval o tom denník SME.

Eminem, rodák z Detroitu, vystúpil s prejavom, v ktorom zdôraznil dôležitosť volieb pre Michigan. Na sociálnej sieti sa podelil o svoje dôvody účasti: „Som tu dnes večer z niekoľkých dôležitých dôvodov. Ako väčšina z vás vie, mesto Detroit a celý štát Michigan pre mňa veľa znamenajú. Pred týmito voľbami je na nás zameraná pozornosť viac než kedykoľvek predtým a je dôležité, aby ste využili svoj hlas.

Rapper tiež vyzdvihol význam slobody prejavu: „Myslím si, že ľudia by sa nemali báť vyjadriť svoje názory. Nikto nechce Ameriku, kde sa ľudia obávajú odvety za prejavenie svojho názoru. Verím, že viceprezidentka Harris podporuje budúcnosť tejto krajiny, kde budú tieto slobody a mnohé ďalšie chránené a zachované.

Barack Obama, ktorý prišiel na pódium za zvukov Eminemovej piesne „Lose Yourself“, sa pripojil k niekoľkým veršom skladby. Neskôr na sociálnych sieťach napísal: „Milujem, keď som späť v Michigane. V týchto voľbách je v stávke veľa, ale jedno je jasné: Kamala Harris a Tim Walz sú pripravení viesť našu krajinu vpred a prinášať výsledky pre americký ľud. Ale to sa môže stať, len ak všetci pôjdeme voliť.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Barack Obama (@barackobama)

Táto udalosť sa konala len niekoľko dní pred začiatkom predčasných volieb v Michigane. Demokrati dúfajú, že táto akcia pomôže zvýšiť záujem a účasť voličov. Obama na podujatí tiež kritizoval Donalda Trumpa za jeho nedávne správanie, pričom uviedol: „Ak by sa váš dedko správal takto, boli by ste určite znepokojení.

V USA sa pomaly, ale isto blížia prezidentské voľby, v ktorých proti sebe stoja dvaja hlavní kandidáti. Súčasný prezident Donald Trump a viceprezidentka Kamala Harris. Účasť voličov v Detroite, ktorý je tradične baštou demokratov, bude kľúčová pre výsledok. Michigan totiž patrí medzi rozhodujúce štáty v prezidentských voľbách.

Eminem však nie je jediný umelec, ktorý sa rozhodol podporiť ženskú kandidátku. K jej podporovateľom sa pridali aj ďalšie celebrity ako Taylor Swift, Usher, Katy Perry, John Legend, Ariana Grande, Julia Roberts, Barbra Streisand či Jennifer Garner.

Na strane Donalda Trumpa je taktiež veľa známych ľudí, ktorý mu prejavili podporu. Medzi nimi najbohatší muž sveta Elon Musk, Kanye, Dennis Quaid, rapper Kodak Black, Lil Pump či dokonca generálny riaditeľ UFC Dana White. 

Predvolebná kampaň v USA tak naberá na intenzite a zapája do nej čoraz viac známych osobností z rôznych oblastí verejného života. Zostáva sledovať, ako tieto aktivity ovplyvnia rozhodovanie voličov v nadchádzajúcich prezidentských voľbách. Všetko sa rozhodne 5. novembra 2024. 

Zdroj: SME

Najnovšie videá

Trendové videá