Trump vraj obdivuje Hitlera: „Myslím si, že je fašista a čoraz menej príčetný,“ tvrdé slová Harrisovej

  • Myslím si, že Trump je fašista, hovorí Harrisová
  • Uviedla to na margo odhalení o jeho obdive voči Hitlerovi
  • Trump by vraj chcel takých generálov
Myslím si, že Trump je fašista, hovorí Kamala Harrisová
Donald Trump a Kamala Harrisová TASR/AP, Alex Brandon, Matt Rourke
  • Myslím si, že Trump je fašista, hovorí Harrisová
  • Uviedla to na margo odhalení o jeho obdive voči Hitlerovi
  • Trump by vraj chcel takých generálov

Prezidentské voľby v Spojených štátoch amerických sú za rohom, celý svet ich bude sledovať už 5. novembra. Kampaň už priniesla viacero silných momentov. Najnovšie spoza oceánu prichádzajú správy, že kandidujúca viceprezidentka Kamala Harrisová uviedla na adresu svojho súpera Donalda Trumpa, že si myslí, že je fašista.

Ako píše TASR, odpovedala tak na otázku moderátora televízie CNN počas predvolebného fóra v Pensylvánii. Novinár sa jej opýtal, či je toho názoru, a z jej reakcie vyplynulo: „Áno, myslím si to. A tiež si myslím, že by sme mali dôverovať ľuďom, ktorí ho v tejto veci poznajú najlepšie.“

Trump vraj hovorí, že Hitler robil aj dobré veci

Harrisová totiž odkazovala na slová bývalého šéfa Trumpovej prezidentskej kancelárie Johna Kellyho. Ten zverejnil informácie, na základe ktorých má bývalý prezident USA a súčasný kandidát voči nacistickému vodcovi a jeho armáde určitý obdiv.

Kelly dokonca sám uviedol, že Trump spadá pod definíciu „fašistu“. Exprezident údajne poznamenal, že „Hitler urobil viacero dobrých vecí“ a že namiesto americkej armády chce lojálnych „generálov, akých mal Hitler“. Harrisová v stredu tieto výroky označila za „neuveriteľne nebezpečné“ a na margo Trumpa uviedla, že je „čoraz menej príčetný“.

Kritika zo strany demokratickej kandidátky prišla v čase, keď do prezidentských volieb v USA zostáva už len 13 dní. Harrisová vystúpila pred svojou rezidenciou vo Washingtone po tom, čo bývalý šéf Trumpovej prezidentskej kancelárie John Kelly zverejnil informácie o obdive exprezidenta voči nacistickému diktátorovi a jeho armáde.

„Je naozaj znepokojujúce a neuveriteľne nebezpečné, že sa Donald Trump odvoláva na Adolfa Hitlera, muža, ktorý je zodpovedný za smrť šiestich miliónov Židov a státisícov Američanov,“ povedala Harrisová.

„Toto všetko je dôkazom toho, kým Donald Trump v skutočnosti je,“ zdôraznila.

Trumpove sťažnosti

Trump sa nedávno tiež opätovne sťažoval na existenciu „vnútorného nepriateľa“. Harrisová na to reagovala slovami: „Každý, kto odmietne pokľaknúť alebo sa ho odváži kritizovať, by sa v jeho mysli kvalifikoval ako vnútorný nepriateľ. Sudcovia, novinári, či nestranní volební úradníci.“

Varovala, že ak by bol Trump zvolený, každého, kto mu nebude verný, by mohol postihnúť trest, uvádza AP. „Záver je teda nasledovný, vieme, čo chce Donald Trump. Chce nekontrolovanú moc,“ dodala viceprezidentka.

Biblia Boh žehnaj USA

Ako sme ťa už informovali v článku na tomto odkaze, jedným z prvkov tohtoročnej prezidentskej kampane v USA sa stala aj Trumpova biblia. Ide o klasické kresťanské Sväté písmo, ktoré je ale obohatené o texty venované samotným USA. Nesie názov „Biblia Boh žehnaj USA“ a spájajú sa s ňou obrovské kontroverzie.

Odhalenia novinára agentúry AP ukazujú, že Trump ju predáva za približne 60 dolárov, no v ponuke sa nájdu aj ním podpísané knihy. Jedna sa dá na portáli Ebay kúpiť za 1 900 dolárov.

Ide síce o knihu venovanú USA, no tlačia ju Číňania, a to približne za 3 doláre na kus. Dokonca na tieto knihy ani neplatí inak zavedené clo. Kampaňujúci exprezident z toho celého mohol zinkasovať už približne 7 miliárd.

Cirkevní hodnostári to celé označujú za toxické a dokonca aj za rúhanie. Viac informácií nájdeš na tomto odkaze.

Zdroje: TASR, AP, archív SIU

Najnovšie videá

Trendové videá