„Mladým talentom chýbajú dobrí mentori.“ Víťaz maďarského MasterChef robí zážitkovú gastronómiu na Slovensku

  • Výsledky svojej zážitkovej gastronómie ponúka v kaštieli Château Rúbaň
  • Zisti, prečo sa úspešný šéfkuchár vzdal kariéry v zahraničí
Róbert Tatai a jeho výtvor v kuchyni.
Róbert Tatai Instagram/@tatairobi, Château Rúbaň
  • Výsledky svojej zážitkovej gastronómie ponúka v kaštieli Château Rúbaň
  • Zisti, prečo sa úspešný šéfkuchár vzdal kariéry v zahraničí

Slovenská gastronómia prechádza v posledných rokoch významnou transformáciou. Z krajiny, ktorá bola známa prevažne tradičnými jedlami ako bryndzové halušky či kapustnica, sa stáva destinácia, kde sa moderná kuchyňa snúbi s lokálnymi tradíciami.

Tento gastronomický rozmach prináša nové koncepty, inovatívne prístupy a predovšetkým mladé talenty, ktoré posúvajú hranice kulinárskeho umenia.

Medzi výrazné osobnosti novej generácie slovenských šéfkuchárov patrí Róbert Tatai, víťaz prestížnej súťaže MasterChef Maďarsko. Jeho príchod do kaštieľa Château Rúbaň znamenal pre slovenskú gastronómiu významný míľnik.

V tomto historickom prostredí vytvoril unikátny koncept zážitkovej gastronómie, ktorý stavia na dvoch základných pilieroch – lokálnych surovinách a sezónnosti.

Od detských začiatkov k profesionálnej kariére

Tataiova cesta ku gastronómii sa začala už v ranom detstve. „Od malička som trávil veľa času v kuchyni a vždy som sa dožadoval pečenia s babičkou alebo mamou,“ spomína šéfkuchár na svoje začiatky. Skutočná vášeň pre varenie sa však prejavila až počas stredoškolských štúdií, keď dostal príležitosť na zahraničnú stáž.

Francúzsko sa stalo pre mladého kuchára kľúčovou zastávkou. „Celé štyri roky som chodil na stáže do Francúzska, kde som po skončení školy dostal ponuku odštartovať svoju kariéru,“ vysvetľuje. Práve tu získal základy profesionálnej gastronómie. „Veľmi sa mi páčilo, že sme boli rozdelení na sekcie. Mali sme viac ingrediencií, vlastnú záhradu, variť z toho bol fakt zážitok. Po škole som ešte približne tri roky pracoval v zahraničí.“

Návrat na Slovensko a profesionálny rast

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá