Známa bratislavská značka zatvára prevádzku po 20 rokoch. „Keď nás piatykrát vykradli, povedali sme si, že stačilo“

  • Svoju predajňu pekáreň otvorila už pred dvoma desaťročiami
  • Majiteľ sa ju však rozhodol po ťažkom roku zatvoriť
Žena nakupuje v pekárni.
Ilustračné foto Freepik/@freepik
  • Svoju predajňu pekáreň otvorila už pred dvoma desaťročiami
  • Majiteľ sa ju však rozhodol po ťažkom roku zatvoriť

Známa bratislavská pekáreň sa tento rok stretla s množstvom problémov, ktoré výrazne zasiahli jej fungovanie. Prevádzka v Ružinove sa stala cieľom zlodejov, ktorí ju za krátky čas vykradli až päťkrát. Každý incident znamenal pre majiteľa veľké škody, no napriek tomu sa snažil podnik udržať v chode. 

Po piatej krádeži už bolo jasné, že situácia je neúnosná. Ako informuje portál SME, majiteľ Kráľovskej pekárne sa preto rozhodol prevádzku uprostred bratislavskej mestskej časti Ružinov definitívne zatvoriť. Napriek snahám o nápravu a zvýšenie bezpečnostných opatrení nevidel iné východisko.

Páchateľov nechytili

Polícii sa nepodarilo chytiť žiadneho páchateľa ani pri jednom vlámaní. „Keď nás po troch týždňoch piatykrát vykradli, povedali sme si, že toto už naozaj stačilo. Nemalo to zmysel. Vždy sme strávili čas vypĺňaním papierov a po dvoch mesiacoch nám vždy prišlo vyrozumenie: Prípad uzavretý, páchateľ neznámy,“ uviedol pre denník prevádzkar siete predajní Dušan Nagy.

Majitelia už po poslednom vlámaní nekontaktovali políciu. Ani pravidelné policajné hliadky v okolí nezabránili krádežiam. Počet zákazníkov výrazne klesol. Stánok musel po každom vlámaní prejsť opravami, čo viedlo k častému prerušeniu predaja.

Keďže trhovisko čoskoro prejde rekonštrukciou a dočasne ho zatvoria, firma sa rozhodla stánok už neobnoviť. Namiesto toho investuje do modernizácie ostatných prevádzok v Bratislave. Zákazníci môžu využiť služby týchto predajní. Predajňa na Drieňovej ulici v Ružinove rozšíri svoju ponuku, aby lepšie uspokojila potreby zákazníkov.

Úspešný podnik

Portál regióny.sk priniesol informácie o úspešnom pôsobení Kráľovskej pekárne. Za touto obľúbenou značkou stojí spoločnosť STANISLAV a SYN spol. s r.o., ktorá sídli v Kráľovej pri Senci. Firma sa špecializuje na výrobu čerstvého pečiva a rôznych druhov koláčov. Neustále rastúci záujem zákazníkov o ich produkty sa odzrkadľuje vo finančných výsledkoch spoločnosti.

Rok 2023 priniesol pekárni výrazný finančný úspech. Tržby sa vyšplhali na takmer 4 milióny eur, čo predstavuje významný nárast. Jediný pokles firma zaznamenala počas pandémie v roku 2021, keď skončila v strate. Nasledujúce roky však priniesli výrazné zlepšenie. V roku 2023 dosiahol zisk pekárne 255-tisíc eur, čo predstavuje pozoruhodný nárast o 842 % v porovnaní s rokom 2022.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRÁĽOVSKÁ PEKÁREŇ (@kralovskapekaren)

Distribúciu a predaj výrobkov zabezpečuje sesterská spoločnosť STANISLAV, s.r.o. Aj táto firma dosahuje pozoruhodné výsledky. V roku 2023 sa jej podarilo zdvojnásobiť zisk v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Tržby spoločnosti prekročili významný míľnik 6 miliónov eur, čo potvrdzuje silnú pozíciu značky na trhu a rastúci dopyt po jej produktoch.

Tradičná pekáreň

Kráľovská pekáreň vznikla v roku 1991 ako rodinný podnik. O sedem rokov neskôr rozšírila svoje aktivity o ambulantný predaj a začala budovať sieť malých predajní v Bratislave. Tento krok výrazne prispel k rozšíreniu značky v hlavnom meste.

Kvalita výrobkov pekárne neunikla pozornosti odborníkov. Na začiatku 21. storočia ju hodnotili ako jednu z najkvalitnejších pekární na Slovensku. Jej produkty pravidelne získavali ocenenia na domácich aj medzinárodných pekárskych súťažiach, čo potvrdilo vysoký štandard ich výroby.

V Bratislave sa otvára nová BUNY Bakery

Úspech pekárne viedol k rozšíreniu distribučných kanálov. Firma začala spolupracovať s významnými obchodnými reťazcami na Slovensku. V roku 2018 urobila ďalší dôležitý krok a spustila vlastný internetový obchod, čím sa prispôsobila moderným trendom nakupovania.

Zdroje: SME, Finstat, regióny.sk

Najnovšie videá

Trendové videá