Svetový pohár v alpskom lyžovaní odštartuje v sobotu: Na svahu sa objavia tie najväčšie hviezdy

  • Svetový pohár v alpskom lyžovaní je späť
  • Začiatok sezóny bez Petry Vlhovej
Lyžovanie alpské SP
Ilustračná fotografia TASR/Martin Baumann
  • Svetový pohár v alpskom lyžovaní je späť
  • Začiatok sezóny bez Petry Vlhovej

Fanúšikovia zimných športov, konkrétne alpského lyžovania, sa po letnej prestávke konečne dočkali. V sobotu 26. októbra 2024 odštartuje nová sezóna Svetového pohára v alpskom lyžovaní. V rakúskom lyžiarskom stredisku Sölden sa predstaví špička tých najlepších lyžiarov a lyžiarok z celého sveta.

Na programe sú obrovské slalomy, píše portál sportnet.sme.sk.

  • Sobota 26. októbra 2024 – obrovský slalom žien: 1. kolo o 10:00, 2. kolo o 13:30
  • Nedeľa 27. október 2024 – obrovský slalom mužov: 1. kolo o 10:00, 2. kolo o 13:30

Štart sezóny bez slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa nepredstaví na úvodnom podujatí. Po zranení, ktoré sa jej stalo v minulej sezóne počas domácich pretekov v Jasnej, sa spoločne s tímom rozhodli, že sa do svetového kolotoča nechcú uponáhľať. Odborné vyšetrenie vtedy ukázalo, že naša lyžiarka si pretrhla predný skrížený väz.

petra vlhová
zdroj: TASR/Martin Baumann

Na tlačovej konferencii, ktorá sa konala 21. októbra 2024, Petra Vlhová uviedla: „Celý november sa budem pripravovať doma a najskorší možný návrat vidíme v decembri. Chcem sa však vrátiť v plnej sile. Budeme to brať krok po kroku. Koleno je v dobrom stave, nemám žiadne limity a je to o tom, ako sa cítim na lyžiach a na kondícii.“

„Som ďaleko od formy, v ktorej som bola, je to výzva. Ja som počas procesu rehabilitácie išla krok po kroku. Chceli sme čo najviac obnoviť svaly, ktoré som nemala. Najviac som sa tešila na moment, keď sa postavím na lyže. Teraz som v štádiu, že som v posilňovni a snažím sa nabrať kondíciu,“ informovala Vlhová.

Minulá sezóna bola ovplyvnená rôznymi zraneniami špičkových lyžiarov. Okrem Petry Vlhovej sa zranila aj talianska lyžiarka Sofia Goggiová či Kanaďanka Valérie Grenierová. Z mužov sa nešťastne zranil snúbenec Mikaely Shiffrinovej Aleksander Aamodt Kilde. Nórsky lyžiar na svojom Instagrame zverejnil, že sa novej sezóny vôbec nezúčastní.

„Neodchádzam do dôchodku, ale mám pre vás nejaké novinky,“ zdieľala 32-ročná nórska hviezda na sociálnej sieti viac ako deväť mesiacov po tom, čo utrpela vážne zranenia pri páde z kopca vo Wengene.

„Doteraz to bola divoká cesta a ešte sme úplne neskončili: ešte jedna operácia, ďalšia rehabilitácia a túto zimu žiadne preteky,“ uviedol Kilde. 

Ako píše oficiálny portál alpského lyžovania, Kilde mal naozaj smolu. Koncom júla 2024 mal problém s ramenom, čo si vyžiadalo ďalšie dve operácie. Dva z jeho svalov ostali neprichytené. Po operácii bude musieť absolvovať tri až štyri mesiace rehabilitácie.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: sportnet.sme.sk, FIS-SKI

Najnovšie videá

Trendové videá