„Muž, ktorý vystrelil na Fica, klame“: Bývalý policajný plukovník analyzuje útok na premiéra

play icon

V novej časti relácie Na stope privítal reportér Ivan Mego významného hosťa z policajných kruhov. Peter Chudý, bývalý policajný plukovník s tridsaťročnou praxou na vysokých policajných postoch, prišiel analyzovať jeden z najzávažnejších útokov v novodobej histórii Slovenska, a to pokus o atentát na premiéra Roberta Fica.

Peter Chudý, ktorý je verejnosti známy aj ako spisovateľ Peter Schloser, priniesol do štúdia svoj odborný pohľad na výpoveď Juraja Cintulu, muža obvineného z útoku na premiéra. Cintula vypovedal iba raz, krátko po útoku v procesnom postavení podozrivého. Neskôr, ani pred sudcom Špecializovaného trestného súdu, už nevypovedal.

Peter Chudý atentátnikovi neverí 

Ak niekto vystrelí na človeka 5-krát a tvrdí, že ho nechcel zabiť, tak klame,“ reagoval Chudý na Cintulovu výpoveď, v ktorej útočník tvrdil, že mieril len na spodnú časť Ficovho trupu a vystrelil približne trikrát, pričom sa snažil neohroziť ochranku ani okolostojacich ľudí.

Bývalý policajný plukovník spochybnil aj Cintulove vyjadrenia pred súdom, kde sľuboval, že už nikdy nebude svoju frustráciu riešiť fyzickým útokom. „Sú to slová, ktorými sa snaží zľahčiť svoju situáciu a dosiahnuť prijateľnejší trest,“ vysvetlil Chudý.

V relácii sa venovali aj otázke Cintulovho psychického stavu a jeho hospitalizácii vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Podľa Chudého bude kľúčové vyšetrenie jeho duševného stavu v čase útoku. „Ak tieto výsledky nepreukážu žiadnu psychickú poruchu, bude odsúdený,“ konštatoval.

Zaujímavé informácie priniesol Chudý aj o zmenách v policajnom zbore po útoku. Podľa jeho informácií odchod dlhoročného riaditeľa Okresného riaditeľstva PZ v Prievidzi Ivana Šikulu k 1. júnu pravdepodobne súvisí práve so streľbou na premiéra v Handlovej, ktorá spadá pod prievidzské riaditeľstvo.

Celý rozhovor s bývalým policajným plukovníkom, ktorý sa venoval analýze útoku na premiéra Fica a výpovedi Juraja Cintulu, si môžete pozrieť v relácii Na stope.

V premium videu sa dozvieš:

  • Detailnú analýzu Cintulovej výpovede
  • Odborný pohľad na psychický stav útočníka
  • Zákulisie vyšetrovania prípadu
  • Dôsledky útoku na fungovanie polície v regióne
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.