EXKLUZÍVNE: Bývalý vyšetrovateľ NAKA Ľubomír Daňko: Sátor je najväčší zabijak v dejinách Slovenska

  • Roky vyšetroval zločiny sátorovcov
  • Bol pri vykopávaní desiatok zavraždených ľudí
  • Bývalý šéf NAKA sa rozhodol prehovoriť o detailoch z vyšetrovania
Hosťom v relácii Na Stope s Ivanom Megom bol bývalý šéf NAKA Ľubomír Daňko
Startitup
  • Roky vyšetroval zločiny sátorovcov
  • Bol pri vykopávaní desiatok zavraždených ľudí
  • Bývalý šéf NAKA sa rozhodol prehovoriť o detailoch z vyšetrovania

Kto je zodpovedný za vyvraždenie viac ako 200 ľudí na juhu Slovenska gangom okolo Ľudovíta Sátora? A ako vôbec mohol vyrásť v našich končinách, v modernej Európe zabijak, ktorému pripisujú približne stovku zavraždených ľudí?

Odpovedať na tieto otázky prišiel do relácie Na Stope s Ivanom Megom bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko. Bol to práve on, kto v roku 2016, vstúpil ešte ako vyšetrovateľ do tímu, ktorý rozkrýval brutálne zločiny gangu okolo Ľudovíta Sátora.

Ľubomír Daňko sa priblížil okolnosti vyšetrovania. „Môžem povedať, že Ľudovít Sátor je najväčší zabijak v dejinách Slovenska. Ja som ho nikdy nestretol, ale vypočúval som jeho kumpánov. Keď mi opisovali, ako v mlynčeku pomleli svojho kamaráta Andora Reisza, tak mi nebolo všetko jedno,“ nechal sa počuť dnes už bývalý príslušník NAKA.

Počas práce na vyšetrovaní zločinov na juhu Slovenska vykopali policajti z ilegálnych hrobov desiatky zavraždených ľudí.

„Stalo sa nám, že ukázali miesto, že tam je niekto zakopaný, ale nevedeli meno ani nič o tom človeku. Tých vrážd bolo tak veľa, že si to už nepamätali. Tak sme museli vytypovať ľudí medzi nezvestnými, ktorí sa mali blízko k popisu podľa pozostatkov. Potom sme ich párovali podľa DNA,“ opísal svoje skúsenosti z objasňovania vraždeného vyčíňania Sátorvho gangu.

Stále je tam množstvo prípadov, ktoré sú nevyšetrené a už ich podľa Ľubomíra Daňka ani nikto nedovyšetruje a pri vysvetľovaní zašiel ešte ďalej. „Po zmene NAKA na ÚBOK už nebude mať kto obete sátorovcov z ilegálnych hrobov vykopávať. Nemá kto…,“ povedal v otvorenom rozhovore Daňko.

Celý rozhovor bývalého šéfa NAKA v relácii Na Stope s Ivanom Megom, kde vysvetľuje aj dôvody, pre ktoré sa poľa neho zastaví celé vyšetrovanie vrážd spáchaných Ľudovítom Sátorom a jeho gangom.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá