Vojnu by nikdy nedopustil. Trump prezradil najvplyvnejšiemu podcasterovi sveta najväčšiu chybu kariéry

  • Trump bol prvýkrát hosťom v populárnom The Joe Rogan Experience
  • Hovoril o spolupráci s Kennedym Jr., vojne na Ukrajine a svojej najväčšej chybe
Donald Trump, podcast, voľby
Republikánsky kandidát na post prezidenta USA a americký exprezident Donald Trump hovorí počas predvolebnej kampane v americkom meste Greensboro 22. októbra 2024 TASR/AP
  • Trump bol prvýkrát hosťom v populárnom The Joe Rogan Experience
  • Hovoril o spolupráci s Kennedym Jr., vojne na Ukrajine a svojej najväčšej chybe

Bývalý americký prezident a súčasný republikánsky kandidát Donald Trump poskytol takmer trojhodinový rozhovor v populárnom podcaste The Joe Rogan Experience. Video, ktoré bolo natočené v texaskom Austine, má v čase písania článku viac ako 5 miliónov zhliadnutí.

Trumpovo vystúpenie v podcaste prichádza v čase, keď sa bývalý prezident čoraz častejšie vyhýba tradičným televíznym médiám a uprednostňuje alternatívne platformy.

Ktoré testy by mal prezident podľa Trumpa absolvovať

Je to prvýkrát v histórii, čo sa v Roganovom podcaste objavil bývalý prezident USA. Počas rozhovoru Trump okrem iného potvrdil svoj záujem o spoluprácu s Robertom F. Kennedym Jr., ktorý v auguste ukončil svoju nezávislú prezidentskú kandidatúru a podporil Trumpa.

„Som tomu absolútne naklonený,“ uviedol Trump s tým, že jediné, v čom sa s Kennedym rozchádza, je environmentálna politika.

„On nemá rád ropu, ja milujem ropu a plyn,“ dodal Trump. Vyjadril sa tiež k dlho diskutovanej téme zdravotných záznamov. Kandidátka demokratov Kamala Harris totiž zverejnila správu o svojich zdravotných záznamoch. Uviedla, že pokiaľ Trump svoje zdravotné záznamy nezverejní, prejaví nedostatok transparentnosti.

Trump sa ale v podcaste Rogana vyjadril k úplne iným testom, ktoré by mal podľa neho prezident USA podstúpiť. „Keď sa pozriete späť na históriu, do 70. až 80. rokov, niektorí z najväčších vodcov na svete mali 70 – 80 rokov. Myslím si ale, že by si mali dať politici urobiť kognitívne testy. Všetci hovoria, že je to protiústavné, ale ja s tým nesúhlasím,“ povedal Trump a dodal, že mala by ich podstúpiť aj Harris.

Niečo s ňou podľa Trumpa totiž nie je v poriadku. Na to mu Rogan odpovedá, že to môže byť aj stresom a tlakom. Trump bol celebrita, no niekto ako Harris môže mať z vystupovania podľa Rogana stres.

Trump si myslí, že by zastavil vojnu na Ukrajine

V podcaste opakovane Trump hovoril, že pokiaľ by bol prezidentom, zastavil by ruskú agresiu na Ukrajine. „Keby som bol prezidentom, Rusko by nikdy nenapadlo Ukrajinu,“ začne Trump. Rogan sa pýta, ako by to zastavil a dokázal urobiť.

„Povedal by som mu, Vladimir (Putin, pozn. red.), nepôjdeš dnu (do Ukrajiny, pozn. red.). V minulosti som mu to zvykol hovoriť opakovane, nepôjdeš dnu. Nemôžem tu prezradiť, o čom sme sa rozprávali, pretože to by nebolo vhodné, ale jedného dňa ti povie, ako to bolo,“ hovorí Trump.

Podľa neho by dokonca Putin Ukrajinu nenapadol, pretože cena ropy by bola 40 dolárov za barel. Na vedenie vojny by USA Putinovi peniaze nedali.

Neskôr sa bývalý prezident vyjadril, že jeho najväčšia chyba počas pôsobenia v Bielom dome bola, že zamestnal nelojálnych ľudí. Opakoval tiež nepodložené tvrdenia, že voľby v roku 2020 boli zmanipulované. Na otázku, či niekedy zverení dôkazy, Trump neodpovedal a zmenil tému.

Zdroj: Youtube/PowerfulJRE

Najnovšie videá

Trendové videá