Záborská končí ako predsedkyňa Kresťanskej únie. Nahradí ju známy exminister

  • Na poste predsedníčky Kresťanskej únie končí Anna Záborská
  • Predsedom bude bývalý minister
Anna Záborská
Anna Záborská TASR/Jaroslav Novák
  • Na poste predsedníčky Kresťanskej únie končí Anna Záborská
  • Predsedom bude bývalý minister

Delegáti na sobotnom sneme strany Kresťanská únia (KÚ) v Nimnici rozhodli o svojom novom predsedovi. Stal sa ním Milan Krajniak.

Vo funkcii tak po 5 rokoch končí Anna Záborská. Vo voľbách predsedu však nekandidovala a prijala post čestnej predsedníčky strany.

Záborská v politike nekončí

Krajniak ako jediný kandidát na tento post získal podporu 29 z 32 delegátov. Predstavil na sneme svoju víziu pre budúcnosť strany a Slovenska. „Naštartovať slovenskú ekonomiku znamená viac ekonomickej slobody, menej regulácií, nižšie dane a menej administratívy. Ak chceme obnoviť štát, musíme posilniť kompetencie miest, obcí a regiónov, zredukovať vládu a znížiť počet ministerstiev na tretinu,“ vyhlásil Krajniak.

Anna Záborská, ktorá viedla stranu viac než päť rokov, zhodnotila svoj odchod ako prirodzenú zmenu, ktorá však neznamená koniec jej politickej činnosti. „Kresťanská únia sa za ten čas stala relevantnou stranou, ktorej hlas je v Národnej rade SR počuť. Nemáme si prečo sypať popol na hlavu,“ uviedla Záborská.

Zostáva aktívna v parlamente, kde bude spolu s Richardom Vašečkom naďalej obhajovať kresťanské princípy. „Vždy som sa snažila, aby politika slúžila spoločnému dobru, ktoré je často potláčané osobnými záujmami, straníckymi cieľmi a finančnými skupinami. Spoločné dobro by malo byť prioritou,“ dodala.

 

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Trendové videá