Známy slovenský kuchár o svojej ceste k úspechu: „Ešte stále nerád šúpem zemiaky“
- Recepty Lukáša Vereščáka poznáš aj zo sociálnych sietí
- Kuchár z košickej Slávie varenie skutočne miluje
- Recepty Lukáša Vereščáka poznáš aj zo sociálnych sietí
- Kuchár z košickej Slávie varenie skutočne miluje
Varenie je pre mnohých ľudí obyčajnou dennou povinnosťou. Varíme, aby sme jedli – jeme, aby sme prežili. Niektorí však túto obyčajnú činnosť dokážu povýšiť na umenie. Aj na Slovensku nájdeme niekoľko zapálených kuchárov, ktorí si z kuchyne vytvorili domov. Jedným z nich je Lukáš Vereščák.
Vo varení našiel nielen vášeň, ale aj kariéru. Jedlá, ktoré vychádzajú z jeho kuchyne, tešia chuťové poháriky každého, kto má česť sedieť v jeho reštaurácii. Výnimočný kuchár okrem iného nazbieral pekný počet sledovateľov na sociálnych sieťach, vďaka ktorým môže svoje recepty posúvať ďalej.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Lukášovo varenie poznajú nielen ľudia, ktorí sa radi chodia najesť do košickej Slávie. Jeho streetfood menu totiž nájdeš aj na podujatiach či festivaloch.
Viac o tom, ako sa dostal k vareniu a kedy zistil, že varenie je pre neho viac než len víkendovým hobby, sa dozvieš v našom rozhovore. Talentovaný kuchár prezradil, čo ho na varení (ne)baví, aké výzvy musel prekonať, a na ktorý úspech je najviac hrdý.
- Ako zvláda spájať podnikanie s vášňou pre varenie
- Čo pre neho znamená láska ku gastronómii
- Ktorý jeho produkt má najväčší úspech
- Aký má názor na regionálnu gastronómiu na Slovensku
- Čo ho na varení nebaví
Ako si sa vlastne dostal k vareniu? Bola to láska na prvý pohľad, alebo postupne vznikajúca vášeň?
K vareniu ma priviedla moja mama, ktorú si od malička pamätám ako veľmi dobrú kuchárku, ktorá rada experimentovala s chuťami. Varenie bolo pre mňa ako chlapca niečo, čo ma lákalo a bavilo skúmať.
Rád som sa pozeral, ako to funguje, čo všetko je potrebné pripraviť na to, aby sa navaril obed pre päť ľudí. Nebola to láska na prvý pohľad, skôr zvedavosť, ktorá sa časom zmenila na vášeň.
Spomínaš si na prvé jedlo, ktoré si pripravil a povedal si si, že toto je ono, toto chcem robiť celý život?
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ako sa Lukáš Vereščák dostal k vareniu a aká bola jeho cesta
- Čo bolo jeho prvé obľúbené jedlo
- Ako sa postupne vyvíjala jeho kariéra v kuchyni
- Prečo začal podnikať v gastronómii
- Aké prekážky musel prekonať na začiatku podnikania
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity