Filip otvoril novú „reggae“ kaviareň. „Experimentujeme a učíme ľudí nebáť sa rôznych chutí v káve“
- Nová výberová kaviareň v Prešove
- ZION espresso & brew bar sa nachádza na Prostějovskej ulici 127c
- Nová výberová kaviareň v Prešove
- ZION espresso & brew bar sa nachádza na Prostějovskej ulici 127c
V treťom najväčšom meste na Slovensku otvorili novú kaviareň, ktorá nie je len obyčajným miestom na šálku kávy. Je naozajstnou oázou pre milovníkov kvalitnej vyberanej kávy. V štýlovom prostredí si môžeš vychutnať kvalitnú kávu z rôznych kútov sveta, starostlivo vyberanú a pripravovanú tak, aby vynikla jej príjemná chuť.
Reč je o kaviarni ZION espresso & brew bar, ktorá sa nachádza na Prostějovskej 127C, v Prešove. Ak hľadáš kávu, ktorá ti prinesie zážitok, alebo chceš ochutnať niečo, čo bežne nenájdeš v regáloch obchodov, ZION je miestom, ktoré ťa určite nesklame.
Zakladateľom novej kaviarne v Prešove je Filip Tudor, ktorý sa s nami na tému kaviarne rád porozprával. Na otázku, prečo ZION vznikol v Prešove, odpovedal nasledovne: „Chcel som ponúknuť kvalitnú kávu práve Prešovčanom, pretože som sa tu narodil. Pár rokov som žil aj v Bratislave, ale ťahalo ma to opäť k nám na východ, kde som sa chcel usadiť.“
„Kaviareň sa nesie v duchu reggae a aj jej názov pochádza z takzvaného rasta sveta. ZION v preklade znamená raj. Sme Speciality kaviareň, ktorá pracuje hlavne s výberovou kávou z celého sveta najvyššej kvality. Koncept kaviarne je postavený na príjemnom a útulnom prostredí, hudbe reggae a kvalitnom produkte. Snažíme sa pre našich zákazníkov vytvoriť miesto pokoja a oddychu s priateľskou atmosférou,“ dodal zakladateľ Filip.
Výberová káva
Filip s kávou pracuje už viac ako 10 rokov. „Najviac ma oslovila možnosť skúmať variácie chutí a vôní, ktoré kávový svet výberovej kávy ponúka. Káva je predsa ovocie a z toho prirodzene vyplýva, že nemá byť len horká.“
Na prípravu espressa používajú dva druhy káv, čím chcú osloviť širšie spektrum zákazníkov. „Jedna z nich je Brazília, ktorá je prirodzene menej acidná, a teda osloví konzervatívnejšieho zákazníka. Druhú na výber pravidelne obmieňame. Snažíme sa ňou experimentovať a učiť ľudí nebáť sa rôznych chutí v káve.“
Okrem strojovej prípravy kávy ponúkajú aj alternatívnu prípravu kávy, vďaka ktorej vedia ponúknuť výberové štandardy zo všetkých kútov sveta, niekoľkých spracovaní a odrôd.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.