ZOZNAM: Svetoznámy magazín navštívil tradičné slovenské reštaurácie. Týchto 18 označil za najlepšie
- Prestížny gastronomický magazín zostavil zoznam podnikov, kde by si mal ochutnať naše tradičné jedlo
- Najlepšie slovenské reštaurácie podľa Taste Atlas
- Prestížny gastronomický magazín zostavil zoznam podnikov, kde by si mal ochutnať naše tradičné jedlo
- Najlepšie slovenské reštaurácie podľa Taste Atlas
Kritici svetoznámeho prestížneho gastronomického magazínu Taste Atlas pochodili Slovensko krížom krážom a zostavili zoznam reštaurácií, v ktorých si môžeš v našej krajine pochutnať na skutočných tradičných špecialitách. Od bryndzových halušiek, cez kapustnicu až po parené buchty a mnoho iných dobrôt.
Na webe magazínu nájdeš nimi odporúčané klenoty aj s jednotlivými obľúbenými špecialitami, ktoré odborníkov oslovili. Do zoznamu zahrnuli aj hodnotenie z na základe recenzií používateľov Google.
4,7
Najvyššie hodnotené reštaurácie získali 4,7 bodu z možných piatich. Nájdeme tu dovedna päť rôznych podnikov.
Ako prvý podnik uvádzajú kritici Chatu pri Zelenom plese. Ako vyplýva z názvu, ide o drevenicu vo Vysokých Tatrách, kde kritici odporúčajú ochutnať parené buchty.
Nasleduje Gurmánsky Grob v Slovenskom Grobe, kde by si mal skúsiť hlavne lokše. Keď sa ale vrátime do Vysokých Tatier, narazíme na Kolibu Kamzík a miestne bryndzové halušky ako aj kapustnicu.
Štvrtým podnikom s hodnotením 4,7 sa stala Vínotéka u františkánov v Skalici, kde treba jednoznačne ochutnať skalický trdelník. A piatou reštauráciou s týmto hodnotením je U Hromadov v Rajeckej Lesnej, ktorá si tu miesto vyslúžila za svoje zemiakové placky.
4,6
V hodnoteniach len veľmi tesne zaostávajú ďalšie tri reštaurácie. V srdci Slovenska nájdeme Kolibu o Svätého Krištofa hneď za Banskou Bystricou s „prvotriednymi“ bryndzovými haluškami. Kritici ti tiež silno odporúčajú Salaš u Franka v Starej Ľubovni, kde by si mal taktiež skúsiť hlavne halušky. V Sýpke u Ludvíka v Alexandrovom dvore zase ochutnaj parené buchty.
Zvyšné podniky nájdeš na ďalšej strane >>>
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.