Nové bistro Bloom Bakery: Denne minú 50 kilogramov kvásku, za rok 2024 presiahli tržby 1 milión eur
- Bloom Bakery otvorilo nové bistro na Blumentálskej a rozširuje ponuku
- My sme boli pri jeho otvorení a prinášame ti rozhovor s jeho zakladateľom
- Bloom Bakery otvorilo nové bistro na Blumentálskej a rozširuje ponuku
- My sme boli pri jeho otvorení a prinášame ti rozhovor s jeho zakladateľom
Keď si predstavíš dokonalý croissant, vláčnu škoricovú rolku s krémom či voňavý kváskový chlieb, ktoré vychádzajú z remeselných pekární, zrejme ti v mysli napadne len pár podnikov, kde tieto kúsky stoja za to. Jedným z nich je aj Bloom Bakery, predtým známa ako The Midnight Bakery.
Táto dnes už etablovaná značka, ktorú vedie Mykola Nevrev spolu s biznis partnerkou Oksanou Isaienko, nie je len o pečení kváskového pečiva, ale aj o vášni k pekárenskému remeslu.
Ich najnovším prírastkom je znovuotvorená prevádzka na Blumentálskej, ktorá prešla kompletnou rekonštrukciou a dnes tu nájdeš moderné pekárenské bistro. Okrem toho majú stále pomerne novú prevádzku na Nivách, ktorú dopĺňa aj jeden kiosk s čerstvým pečivom, a taktiež prevádzku v Záhorskej Bystrici.
Pekáreň, ktorá stavia na susedských vzťahoch a komunite
My sme sa rozhodli navštíviť práve spomenuté bistro a pekáreň, kde sme sa stretli spolu s Mykolom. Okrem iného nám prezradil aj to, že jeho značka sa dostala do bodu, keď jej ročné tržby presiahnu hranicu 1 milión eur.
„Celý príbeh s otvorením pekárne na Blumentálskej 3 roky dozadu – v decembri 2021 – bol pre nás ukážkou, že chlieb dokáže krásne spájať a vytvárať komunitu okolo seba. Spolu s inými prevádzkami sa nám podarilo z Blumentálskej vytvoriť krásnu ulicu plnú života a veľmi sa tešíme, že konečne máme otvorené a znova môžeme piecť a stretávať sa s našimi susedmi a kamarátmi.“
„Vďaka priazni komunity, ktorú si veľmi vážime, za rok 2024 prekonáme tržby 1 000 000 eur. Okrem toho, že máme už niekoľko prevádzok, máme aj veľa odberateľov medzi inými podnikmi, ako sú napríklad kaviarne, a teda pečieme aj pre iné prevádzky. Aj keď na to nie sú presné dáta, pravdepodobne sme objemovo najväčšia ‚boutiková‘ pekáreň u nás.“
Mykola sa zároveň teší aj rastu a vývoju. Čo sa týka uplynulého roku 2023, spoločnosť Mila & Co s. r. o., pod ktorou funguje pekáreň Bloom Bakery, zvýšila zisk o 343 % na 61 885 eur a tržby jej narástli o 170 % na 612 037 eur, ukazujú to dáta portálu Finstat.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Všetko máme kváskové a ľuďom to chutí. Dávame si záležať na kvalite vecí, ktoré tu máme. Väčšine sladkých receptúr a cukrárčine sa venuje moja kolegyňa Júlia. Chlebové recepty sú moje, takže všetko máme rozdelené v rámci tímu.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ako sa podarilo Bloom Bakery prekročiť hranicu miliónových tržieb?
- Ako vznikajú recepty, ktoré si Bratislava obľúbila?
- Akú úlohu zohráva komunita pri úspechu pekárne?
- Prečo Mykola porovnáva tvorbu receptov s hudbou?
- Čím je kváskový chlieb z Bloom Bakery výnimočný?
- Aké inovácie priniesla prestavba na Blumentálskej?
- Aké sú plány Bloom Bakery v oblasti franšízy?
- Ako vyzerá každodenný pracovný deň v remeselnej pekárni?
- Prečo spolupracuje pekáreň na výskumnom projekte slovenskej pšenice?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy