Adrián ako prvý zmapoval výberové kaviarne na celom Slovensku. Prezrádza, ako zistíš, že piješ delikátnu kávu

  • Adrián cestoval po celej krajine, aby navštívil výberové kaviarne, ktoré stoja za pozornosť
  • V rozhovore nám prezradil hneď niekoľko postrehov zo sveta kaviarenského biznisu
Adrián Juráček, barista
archív Adrián Juráček
  • Adrián cestoval po celej krajine, aby navštívil výberové kaviarne, ktoré stoja za pozornosť
  • V rozhovore nám prezradil hneď niekoľko postrehov zo sveta kaviarenského biznisu

Kaviarenská kultúra na Slovensku prechádza fascinujúcou transformáciou. Od tradičných kaviarní, kde roky podávali najmä horkú kávu, sme sa dostali až k súčasnému trendu výberových kaviarní, kde kladú dôraz na kvalitu každého zrnka.

Dnes už mnohé slovenské mestá ponúkajú kaviarne, ktoré dokážu konkurovať tým najlepším v Európe, a to vďaka zameraniu na výberovú kávu, starostlivú prípravu a odbornosť baristov.

Svoje o tom vie aj Adrián, autor bedekru Bratislavská kaviareň, ktorý je podľa jeho slov kurátorským výberom 20 najpôsobivejších „svätostánkov kaviarenských povaľačov“.

Adrián aktuálne pripravuje celkom novú publikáciu, ktorú by mal mať každý milovník špičkovej kávy. Jej názov je Slovenský filter. Jej vznik môžeš teraz podporiť aj ty. 

„Výberová káva už nie je len výsadou hlavného mesta. Táto kultúra zasiahla aj tie najvypuklejšie miesta na mape Slovenska. Moja kniha Filter vám ponúka tipy, kam sa na Slovensku oplatí cestovať za specialty coffee.“

„Tlačený sprievodca Slovenský filter je kurátorským výberom 30 najpôsobivejších kaviarní, v ktorých vám pripravia delikátnu výberovú kávu.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM
Zdroj: Donio

Najnovšie videá

Trendové videá