Alex sa učil triky od majstrov kuchárstva v Japonsku. Jeho podnik v Bratislave patrí k národnej gastro špičke
- Kazumi je bistro, odkiaľ budeš odchádzať dobre najedený a spokojný
- Mnohí na ich sushi či ramen nedajú dopustiť
- Kazumi je bistro, odkiaľ budeš odchádzať dobre najedený a spokojný
- Mnohí na ich sushi či ramen nedajú dopustiť
43-ročný Alexander Illeš je jeden z najväčších odborníkov na japonskú kuchyňu u nás. V kuchárskom umení sa zdokonaľoval pod vedením najlepších šéfkuchárov a špecialistov na sushi v Prahe či v Bratislave.
Najviac sa však naučil počas jeho pobytu v Japonsku, kde mal možnosť spoznávať kultúru a špeciality domácej kuchyne priamo u majstrov svojho remesla. Pochopil, ako Japonci žijú aj ako sa stravujú a všetky svoje skúsenosti viac ako 10 rokov odovzdával hosťom ako šéfkuchár vo viacerých japonských reštauráciách na Slovensku.
Ako každý človek, ktorý má rád výzvy, aj on sa chcel posunúť ďalej. Preto sa rozhodol spolu s 33-ročným Mariánom Pistlalom otvoriť si vlastnú reštauráciu, v ktorej sa s hosťami delí o svoje zručnosti v podobe jedinečného gastronomického zážitku. Zároveň organizuje aj workshopy pre zanietených hobby kuchárov.
Jeho útulná reštaurácia Kazumi sa nachádza na brehu Malého Dunaja. Spolu s tímom tu Alexander Illeš pripravuje nezabudnuteľný kulinársky zážitok plný chutí a vôní. Táto reštaurácia sa navyše už za krátky čas pôsobenia dostala aj medzi top reštaurácie na Slovensku, vďaka získaniu ocenenia Gurmán Awards 2022.
„Sme nesmierne vďační za prijatie do komunity najlepších reštaurácií a kuchárov. Veľká vďaka patrí našim hosťom, zamestnancom, priateľom a rodinám. Motivuje nás to sa stále zlepšovať a poskytovať najvyššiu úroveň našich služieb,“ povedal Alexander na margo ocenenia.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Projekt začínal počas pandémie, preto sme mali menšie pochybnosti, ale boli sme odhodlaní to vyskúšať. Ide o koncept fusion reštaurácie s ázijskou kuchyňou a rodinnou atmosférou. Financovali sme ho z úspor a vzhľadom na obdobie to pre nás bolo finančne výhodné. Pravdepodobne to vyznie ako klišé, ale nikdy sme neriešili návratnosť počiatočných investícií.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Alexander je šéfkuchár, ktorý sa vo svojom živote učil od tých najpovolanejších
- Vyskúšal si prácu hneď v niekoľkých podnikoch so zameraním na japonské jedlá
- Do tajov tejto kuchyne ho zaškoľovali aj priamo v Japonsku
- Dnes má v Bratislave reštauráciu, ktorej návštevu nebudeš ľutovať
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom