Andrej pracoval v Paríži s cukrárskou elitou. Jeho slovenský podnik je „crème de la crème“ cukrárstva
- V Bratislave na Herlianskej 135/17 sa nachádza unikátna cukráreň
- Svojou ponukou priťahuje nielen miestnych gurmánov, ale aj zahraničných návštevníkov
- V Bratislave na Herlianskej 135/17 sa nachádza unikátna cukráreň
- Svojou ponukou priťahuje nielen miestnych gurmánov, ale aj zahraničných návštevníkov
Gizmi Cakes, projekt dvojice Andreja Zednička a Zuzany Kúdelovej, vznikol z ich spoločnej vášne pre cestovanie a dobré jedlo. Tento pár sa rozhodol priniesť do hlavného mesta niečo výnimočné.
„Našou spoločnou vášňou je cestovanie a dobré jedlo, za ktorým sme schopní letieť aj na opačnú stranu zemegule,“ vysvetľuje Zuzana.
„Práve to nás motivovalo otvoriť v Bratislave jedinečnú cukráreň s exkluzívnymi dezertami, ktoré budú nielen o chuti, ale aj o zážitku.“
Ich inšpirácia pochádza z rôznych kútov sveta – od New Yorku cez Los Angeles až po európske metropoly, ako Barcelona či Londýn.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Zatiaľ čo Andrej má bohaté skúsenosti v gastronómii, Zuzana priniesla do projektu svoje podnikateľské zručnosti z oblasti módy.
„Moja vášeň pre dezerty bola vždy silnou súčasťou môjho života, zrodila sa však až v Paríži, kam sme odišli žiť a nabrať nové skúsenosti. Tam som pracoval v prestížnych reštauráciách ako kuchár, kde som sa stretával a spolupracoval so špičkovými francúzskymi cukrármi,“ spomína Andrej.
Po návrate na Slovensko sa Andrej vypracoval na pozíciu šéfkuchára v päťhviezdičkovom hoteli v Bratislave, kde pôsobil 13 rokov.
Majster cukrárskeho umenia
Ich cesta za snom ich však zaviedla až do Las Vegas, kde sa stretli s legendárnym cukrárom Amaurym Guichonom.
„Vo svete sme stretli významných pastrychefov, avšak stretnutie s majstrom Amaurym bolo pre nás také výnimočné a inšpiratívne, že tam sa aj zrodila myšlienka otvoriť si vlastnú cukráreň,“ hovorí Andrej s nadšením.
Napriek tomu, že kurz u Guichona stojí 50 000 dolárov a trvá 7 týždňov, už samotný rozhovor s týmto majstrom bol pre dvojicu dostatočnou motiváciou na to, aby sa pustili do realizácie svojho sna.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Čím je Gizmi Cakes jedinečná medzi inými cukrárňami?
- Akým výzvam čelili pri otváraní cukrárne?
- Prečo sa rozhodli financovať projekt bez úverov?
- Čo je tajomstvom úspešných dezertov?
- Aké prémiové dezerty ponúka táto cukráreň?
- Prečo sa rozhodli pre špeciálne dezerty à la carte?
- Aké rady má Andrej pre ľudí, ktorí chcú začať podnikať v gastre?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity